InfoKultura

Promocija knjige Maje Klarić, “Vrijeme badema” u Lepoglavi – petak, 10. studeni

Lepoglava – U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi, u petak će se s početkom u 18 sati održati putopisno predavanje o hodočašću Camino de Santiago i promocija knjige “Vrijeme badema” autorice Maje Klarić.

Predavanje i promociju organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca, Kulturna udruga Fotopoetika, te sama autorica.

Ulaz je slobodan.

Po završetku fakulteta, u jesen 2010. godine Maja se uputila na Camino de Santiago, drevni put od 880 kilometara koji započinje u mjestu Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske, a završava u gradu Santiago de Compostela u Galiciji odnosno u mjestu Finisterre na atlantskoj obali Španjolske.

Camino de Santiago ili Put sv. Jakova je put kojim su prolazili hodočasnici još od kraja 9. stoljeća kad je navodno otkriveno apostolovo tijelo i pokopano na mjestu gdje se danas nalazi Katedrala sv. Jakova.

Putovanje je trajalo 35 dana tijekom kojih je napisala prozno-poetski putopis „Vrijeme badema.“ Knjiga je neobičnog dizajna, u živim bojama i opremljena živopisnim fotografijama koje je snimila njezina sestra Dijana. Nakladnik knjige je Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika.

Biografija autorice:

Maja Klarić je rođena 1985. u Šibeniku, diplomirala je Engleski jezik i književnost i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom na temu „Suvremeni hrvatski putopis“.

Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće u Hrvatskoj za koje prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu.

Prevodila je i za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, te Treći program Hrvatskog Radija.

Objavila je poeziju i kraću prozu u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema…

Zastupljena je u antologijama Erato 2004. (Zagreb), Rukopisi 32 (Pančevo), Ja sam priča (Banja Luka), Sea of Words (Barcelona), Castello di Duino (Trst), Ulaznica (Zrenjanin).

Objavila je tri zbirke putopisne poezije; Život u ruksaku (AGM, 2012.), Quinta Pitanga (V.B.Z., 2013.) i Nedovršeno stvaranje (vlastita naklada, 2015.) te niz pojedinačnih tekstova u raznim publikacijama.

Vrijeme badema, putopis s hodočašća Camino de Santiago, njezina je četvrta knjiga.

Povezani Članci

Close