InfoUdruge

Promocija knjige „Žetva u polju otrova“ Ante Guge, 8. veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Gustav Krklec“ Ivanec

Ivanec – Po prvi puta u ovoj godini, ukupno 18. puta u dosadašnjem dvogodišnjem mandatu, sastao se Središnji odbor ivanečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Teme o kojima se raspravljalo bile su vezane uz provedene aktivnosti u prethodna dva mjeseca, kao i najava nekih nadolazećih.

Tako su analizirani Izvještajni sabori Ogranka i Podružnice, a svi su članovi šireg predsjedništva upoznati i sa informacijom sa Skupštine Hrvatskog časničkog zbora Ivanec, na kojoj je za novog predsjednika izabran Miljenko Bregović.

Prva ovogodišnja aktivnost Ogranka bit će promocija knjige Ante Guge, „Žetva u polju otrova“, koja će se održati 8. veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Gustav Krklec’ u Ivancu.

Za tu se promociju, koja se održava u suradnji sa ivanečkom Gradskom knjižnicom, intenzivno priprema i do kraja ovoga tjedna sve potrebno u ovom dijelu organizacije bit će odrađeno i pripremljeno za provedbu.

Nadalje, prihvaćen je prijedlog ivanečke Udruge osoba s tjelesnim invaliditetom ILO o druženju uz sportske susrete u pikadu, beli, kuglanju i stolnom tenisu.

Poziv na suradnju ovako aktivne udruga kakva je ILO Ivanec prihvaćen je sa posebnim respektom i ujedno je nastavak proširivanja suradnje ivanečkih dragovoljaca i veterana sa udrugama na gradskom području te još jedan u nizu dokaza o prepoznatljivosti rada na poboljšanju života hrvatskih branitelja, a i šire nam zajednice.

Isto tako, najavljena je i skora stručna prezentacija Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a u svrhu da bi se što veći broj hrvatskih branitelja upoznao s njime, odnosno s propisnim odredbama.

Od ostalih aktivnosti za koje su počele pripreme izdvojeno je obilježavanje sjećanja na preminulog tajnika Davora Bregovića, koji će i ove godine, 22. veljače,  provesti u suradnji sa Davorovom obitelji i DVD – om Ivanec, te obilježavanje 20. obljetnice rada Ogranka, 29. ožujka.

A kako bi se u budućnosti na manifestacijama koje provodi Ogranak te sve srodne udruge okupljalo što više članova, članovi će biti obavještavani putem sms – a i(li) dopisa/obavijesti.

Nakon što je razmotreno, proanalizirano i usaglašeno sve planirano, ovaj je okončan, a naredni sastanak najavljen za početak ožujka.

Povezani Članci

Close