InfoTurizamVaraždinska županijaZanimljivosti

PRVA U HRVATSKOJ Varaždinska županija pokrenula projekt besplatnog prijevoza bicikala vlakom

Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor turističke zajednice Miran Bojanić Morandini predstavili su jedinstveni projekt

Varaždin – Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor turističke zajednice Miran Bojanić Morandini predstavili su jedinstveni projekt.

– Varaždinska županija je u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom za svoje  građane prva u Hrvatskoj pokrenula projekt besplatnog prijevoza bicikala vlakom uz putnika. Građani tako uz kupnju prijevozne karte za putnika ostvaruju i pravo na besplatan prijevoz bicikla u vlakovima na području Varaždinske županije. – rekla je  Martinčević.

Kombiniranjem prijevoza biciklom i vlakom turisti koji posjećuju Varaždinsku županiju ali i lokalno stanovništvo dobiva veće mogućnosti putovanja što rezultira boljom i sadržajnijom ponudom. Veća dostupnost ljepota naše Županije, praktičnost u obavljanju svakodnevnih poslova rezultira boljom dostupnošću određenih dijelova županije, boljom održivošću prometnog sustava i povećanjem kvalitete života.

– Varaždin je trenutno zadnja točka na jednoj od najljepših i najdužih biciklističkih ruta od izvora do ušća Drave. Tom rutom prolazi preko 200.000 bicikala i dobar dio njih koristi integrirani prijevoz što omogućuje njihov puno širi radijus kretanja. Ovo je važna novost i za turiste ali i za lokalno stanovništvo. – rekao je Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

Ovo je jedna od mnogih mjera koje Varaždinska županija provodi u cilju postizanja održivosti prometa. Neki od ciljeva su povećanje udjela biciklističkog prijevoza i povećanje udjela željezničkog prijevoza putnika. Na taj način otvaraju se nove mogućnosti održivih putovanja naših građana i turista što uvelike pridonosi smanjenju zagađenja te sigurnosti u prometu.

– U dvije godine mandata putem projekata osigurali smo više od 1.700.000,00 kuna za razvoj cikloturizma i biciklističkih ruta u Varaždinskoj županiji. Varaždinska županija jedna je od tri Županije u Hrvatskoj koja je uvela kvalitete Cyclist Welcome Quality, a čak 30 smještajnih i ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije postali su njezin dio. – rekla je za kraj Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije. 

Foto: Varaždinska županija

Tags

Povezani Članci

Close