192 PolicijaInfo

PU VARAŽDINSKA Nalet vozila na domaće i divlje životinje – Pojačani oprez!

Zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje

Varaždin – Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprezni na prometnicama Varaždinske županije, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Također pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

Info: PU varaždinska

Tags

Povezani Članci

Close