InfoIzdvojeno

RACIONALIZACIJA SUDSTVA S krajem godine prestaje djelovati Prekršajni sud Varaždin i Stalne službe u Ivancu i Novom Marofu

Poslove koje je do sada obavljao Prekršajni sud u Varaždinu, zajedno sa svojim stalnim službama, od 1. siječnja 2019. obavljat će Općinski sud u Varaždinu, koji je stoga preuzeo službenike i namještenike tog suda, dok su suci tog suda odlukom Državnog sudbenog vijeća premješteni na rad u Općinski sud u Varaždinu

Varaždin/Ivanec – Sukladno važećim odredbama Zakona o sudovima te Zakona o područjima i sjedištima sudova s 31. prosincem 2018. prestaje djelovati Prekršajni sud u Varaždinu zajedno sa Stalnom službom u Ivancu te Stalnom službom u Novom Marofu.

Poslove koje je do sada obavljao Prekršajni sud u Varaždinu, zajedno sa svojim stalnim službama, od 1. siječnja 2019. obavljat će Općinski sud u Varaždinu, koji je stoga preuzeo službenike i namještenike tog suda, dok su suci tog suda odlukom Državnog sudbenog vijeća premješteni na rad u Općinski sud u Varaždinu.

Rješavanje prekršajnih predmeta, osim onih za koje je zakonom propisna stvarna nadležnost drugog tijela, odvijat će se u sklopu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji će djelovati u sjedištu suda u Varaždinu, Braće Radića 2, u okviru Stalne službe u Ivancu, na adresi Đure Arnolda 11, te Stalne službe u Novom Marofu, na adresi Ulica kralja Tomislava 16.

Navedeno je posljedica daljnje racionalizacije mreže sudova (smanjenja njihova broja), te s tim u svezi učinkovitijeg korištenja postojećih resursa, stoji u priopćenju predsjednika varaždinskog Općinskog suda, Alana Pretkovića, koje prenosimo u cjelosti.

priopcenje

 

Povezani Članci

Close