Radio

www.sjeverni.fm Eter: 042 505 – 505  E-mail: marketing@sjeverni.fm  Redakcija: T: 042/505-606 

Radio već 49 godina igra važnu ulogu u informiranju žitelja ivanečkoga kraja, a programska shema prilagođena je potrebama i željama slušatelja, ali koncipirana tako da su glazbeni i govorni sadržaji zastupljeni na odgovarajući način da te da radio u cijelosti ispunjava svoju zabavnu, informativnu, obrazovnu te kulturnu zadaću.

Okosnicu programa koji se emitira neprekidno 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, čini glazbeni program, pretežito s popularnom domaćom narodnom i zabavnom glazbom, a posebna se pozornost, kroz specijalizirane glazbene emisije, posvećuje njegovanju autohtone glazbe te očuvanju glazbenog stvaralaštva ivanečkoga kraja, kao i promociji pojedinaca i društava, domaćih glazbenika i izvođača, koji svojim radom i aktivnostima njeguju tradicijske vrijednosti.
U sklopu tih nastojanja, realiziramo i organizaciju koncerata te drugih kulturnih, zabavnih i turističkih priredbi, kao i suradnju i pomoć drugima u organizaciji raznih kulturnih, sportskih i dobrotvornih manifestacija u cilju poticanja amaterskog glazbenog, literarnog i dramskog stvaralaštva. Isto tako, u programu redovno gostuju glazbenici i skupine koje njeguju i promiču kajkavski govor i druge tradicionalne vrednote.
Informativni program radi se kroz dnevne emisije Vijesti vlastite proizvodnje u kojima izvještavamo o aktualnostima i zanimljivostima na ivanečkom području i području Županije, ali i šire, poštujući u cijelosti zakonsku regulativu u području javnog informiranja, kao i najviša programska načela, odnosno zahtjeve za istinitim, sveobuhvatnim, objektivnim i pravodobnim informiranjem. Obavljajući svoju informativnu zadaću, izravno i neizravno, promičemo ljudska prava, dostojanstvo i slobodu, uvažavamo pluralizam ideja i nazora, pridonosimo jačanju pravne države te kao demokratski dio javnosti sudjelujemo u kontroli nad djelovanjem vlasti i politike, a istodobno njegujemo kulturu i etiku javne riječi, uvažavajući dostignuća i vrijednosti napredne civilizacije.
U sklopu informativno-dokumentarnog programa koji obuhvaća niz specijaliziranih emisija i rubrika, kroz zanimljive i korisne razgovore i druge oblike novinarskog izražavanja obuhvaćamo teme iz političkog i gospodarskog života našega kraja, ali i teme iz područja komunala, zdravstva, socijale, obrazovanja, religije, civilnog društva i dr., te na taj način pružamo medijsku potporu razvoju lokalne samouprave, gospodarstva, kulture, sporta i drugih djelatnosti. U okviru ovog dijela programa nastojimo što bolje ispuniti i edukativne obaveze vezane uz područje ljudskih prava, zaštitu okoliša, prirode i ljudskog zdravlja, duhovnu obnovu i očuvanje obitelji kao temelja društva te informiranje osoba s posebnim potrebama.
Važan dio programa su, dakako i servisne informacije koje slušateljima osiguravaju velik broj podataka o svakodnevnim temama i zanimljivostima te dnevnim događanjima.

Redakcija

T: +38542/505-606
T: +38542/550 -555

Marketing

T:  +38542/505-606