„Zajedno smo jači“ – Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog ispratila još jednu generaciju osmaša

 

Ivanec – Prošli je tjedan u OŠ u Ivancu bio popraćen velikom radošću, ali i suzama u očima. Naime, još je jedan naraštaj krasnih mladih ljudi obilježio kraj svog osmogodišnjeg osnovnog školovanja. Oproštaj osmaša pod nazivom „Zajedno smo jači“ održao se u velikoj sportskog dvorani OŠ Ivanec.

 

Mladi, vedri, karizmatični i posebni, obučeni već tradicionalno u plave, žute, tirkizne i crvene majice, a naoružani optimizmom i osmijehom. 85 osmaša je plesnim i sportskim pokretima, stihovima, zahvalama i pohvalama pozdravilo dvoranu prepunu svojih roditelja, kolega, nastavnika i svih prisutnih djelatnika škole te gostiju. Program su otvorili upravo oni i to plesnim ritmom bečkog valcera u čijem su ritmu polako ispunjali veliku dvoranu. Gromoglasnim pljeskom su ih dočekali svi prisutni.

 

Svaki se razred također predstavio svojom vlastitom koreografijom koje su izazivale ovacije ostalih razreda te veliku podršku. Piruete, skokovi, špage, podrške, dizanja, spuštanja pa čak i sklekovi bili su sastavni dijelovi njihovih izvedbi. Nije se birao najbolji razred, jer su oni svi zajedni bili najbolji, a njihova snaga je upravo u tom izraženom zajedništvu. Njihovo zajedništvo, koje ih je pratilo sve ove godine, su pokazali i u sportskim točkama u kojima su sudjelovali učenici iz svih razreda, a ni u plesu istog nije nedostajalo. Na kraju programa je svih 85 učenika u šarenim veselim majicama zaplesalo u zajedničkoj koreografiji.

 

Pri kraju programa su ipak nagrađeni učenici s najboljim školskim uspjehom. Ravnatelj OŠ Ivanec, gdin. Damir Jagić je također čestitao svim učenicima na uspješnom školovanju, a učenike koji su svih osam razreda osnovne škole završili s prosjekom 5,00 je i nagradio. To su po razredima bili redom: Lea Kramarić, Paula Svetec, Rebeka Škoda, Mihaela Glavica, Antonia Grabar, Nikolina Posavi,  Paola Gregur, Domagoj Habek, Luka Žulić, Matej Đurin i Veronika Žunar. Prije nego su osmaši sa svojim obiteljima i prijateljima napustili dvoranu, završne prigodne riječi su im uputile njihove razrednice Marija Videc, Stella Mateša, Ivana Matić i Suzana Jagić, te ih riječima ohrabrenja uputile u život.

 

Ovogodišnji program su osmaši i njihovi voditelji pripremali marljivo mjesec dana pri čemu su se još više zbližili i još bolje upoznali jedni druge. Sami su osjetili kako u ovome nisu bili sami te su u samom programu od srca zahvalili vjeroučiteljici Nataši Roginek i učiteljici njemačkog jezika Ivani Matić koje su s njima marljivo radile, poticale ih i usmjeravale i osmislile cijeli projekt te učitelju zdravstvene kulture koji je bio zadužen za sportske točke i egzibicije.

 

Osmaši su i ove godine svojim programom pokazali kako je lijepo održavati prijateljstva, kako je potrebno bodriti druge te kako je važno biti podrška jedan drugome i naravno da su zajedno jači.

 

Fotogalerija: Facebook E-ivanec (https://www.facebook.com/eivanec?ref=hl)

Podijeli preko

Autor

Leave A Reply