Jeste li čuli za Japansko liječenje vodom?

Voda je glavni izvor života i svakoga dana tijelu je potrebno do 2 litre vode, a unos vode bitan je za nesmetano odvijanje svih funkcija organa.

Voda regulira tjelesnu temperaturu i izmjenu tvari, izbacuje štetne toksine, omogućava rad zglobova i zdrave kosti.

Bez vode nema niti života. Voda je tijelu lijek, ona čisti tijelo i oslobađa ga negativne energije.

JAPANSKA METODA LIJEČENJA VODOM

Kako i samo ime kaže metoda dolazi iz Japana. Korist ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu. Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspješnom u liječenju kroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba:

glavobolja, bolesti srca, artritis, epilepsija, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega, gastritis, proljev, zatvor, hemoroidi, rak, bolesti očiju, maternice, menstrualni poremećaji, bolesti grla, nosa i uha, kolesterol, probleme sa srcem…

Liječenje se provodi tako da se svakog dana na tašte popiju 4 čaše mlake vode. Za ovu japansku metodu uzima se mjera jedne čaše od 1,6 dl, što znači da u ukupno morate popiti 6,4 dl vode svakog jutra.

Važno je da voda bude mlaka, a ne hladna, jer bi ona mogla usporiti metabolizam i probavu.

Nakon što popijete četiri čaše vode, sljedećih 45 minuta ne smijete ništa jesti ni piti, a nakon toga možete doručkovati ono što i inače jedete. Nakon što doručkujete, nemojte ništa jesti sljedeća dva sata. Nakon toga nastavite sa svojim uobičajenim poslovima.

Stariji ljudi, ljudi sa oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi sa manjom količinom i postepeno je povećavati na 4 čaše.

Japansko medicinsko društvo tvrdi da ovaj tretman liječenja iscijeljuje organizam i promovira zdrav način života i preporuča da terapija vodom postane naša svakodnevnica. Oni kažu: „Pijte vodu na prazan želudac i osjetite prve rezultate već nakon 7 dana. Budite zdravi i aktivni“.

Japansko liječenje vodom nema negativnih posljedica za organizam.

Osim što će vas izliječiti i pomoći kod velikih broja simptoma i bolesti, vaša koža će također biti ljepša, sjajnija i bez bora.

Isprobajte i Vi, tim više što je voda još uvijek poprilično jeftin lijek.

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!