InfoIzdvojenoPolitika

REFORMISTI IVANEC O GRADSKOM PRORAČUNU Umjesto u Ivanečke novine, ulažite u djecu i studente

Amandmani koje je Nikola Vidoni iznio, a predloženi su zajedničkom suradnjom s Reformistima, nažalost nisu prihvaćeni

Ivanec – Nakon što je u petak održana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca na kojoj je izglasan proračun za 2019. godinu, putem službenog priopćenja oglasili su se Reformisti koji su nezadovoljni načinom vođenja Grada Ivanca te stavom gradonačenika koji ‘nema sluha’ za određene stvari koje su predlagali.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na sjednici gradskog vijeća Grada Ivanca 30. studenog  izglasan je proračun za 2019. godinu kojeg su podržali sedam vijećnika HNS-a, četiri vijećnika HDZ-a i jedan vijećnik HSU-a, dok su suzdržani  bili vijećnici SDP-a te nezavisni vijećnik Nikola Vidoni. Upravo iz tih glasova vidljiva je koalicija HDZ-a i HNS-a na lokalnoj razini. 

Amandmani koje je Nikola Vidoni iznio, a predloženi su zajedničkom suradnjom s Reformistima, nažalost nisu prihvaćeni.

Amandmani se odnose na povećanje svote za stipendiranje deficitarnih zanimanja, pomoć obiteljima sa osnovnoškolskom djecom te sufinanciranje mladim obiteljima za pomoć oko stambenog pitanja.

Predloženo je tako da se smanji iznos kojim se financiraju Ivanečke novine za 260.000kn, od čega bi se 100.000 kn namijenilo studentskim stipendijama za deficitarna zanimanja, a 160.000 kn za opremanje djece od drugog do osmog razreda osnovne škole na početku školske godine, s obzirom da su predviđena sredstva kao potpora za opremanje djeteta kod polaska u prvi razred osnovne škole, ali ne i za ostale.

Također, amandmanom se predlagalo smanjenje iznosa kapitalne pomoći Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. za 400.000 kn, te da se taj iznos preusmjeri u fond za pomoć mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja, prvenstveno kod kupnje i adaptacije starijih nekretnina.  

 

Žalosno je da nitko od prisutnih nije podržao direktnu pomoć našim mladima kroz veću svotu za stipendiranje, pomoć obiteljima sa osnovnoškolskom djecom od drugog do osmog razreda te mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja.
Isto tako, žalostan je stav gradonačelnika Batinića da proračun ne bi podnio pomoć obiteljima kroz potporu za opremanje djece za školu od drugog do osmog razreda za koji smo predlagali 160.000 kuna, ali podnosi mjesečno izdavanje Ivanečkih novina.

Razočarani smo ovakvim vođenjem Ivanca kojem nisu prioriteti konkretne pomoći za naše građane i smatramo da bi upravo to trebao biti prioritet u našem gradu, a da bi izdavanje Ivanečkih novina na bazi svaka dva mjeseca bilo sasvim dovoljno.”

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close