InfoZanimljivosti

REKONSTRUKCIJA GLAVNOG PARKA U IVANCU Počela sadnja 65 mladih stabala i 906 grmova

Bit će zasađeno ukupno 65 mladih stabala i 906 grmova

Ivanec – Nakon sječe 36 starih, bolesnih i zbog nametnika i lomova teško stradalih stabala te uklanjanja starog i prekomjerno izraslog grmlja, danas je u glavnom parku Ivanec počela sadnja mladih stabala, piše gradski portal Ivanec.hr.

Temeljem projekta koji je izradio Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, na točno određenim mjestima širom parka bit će zasađeno ukupno 65 mladih stabala i 906 grmova.

Prema riječima dipl. ing. šumarstva Antuna Viličića, ovlaštenog inženjera urbanog šumarstva, ekologije i zaštite prirode iz tvrtke Cedrus Forest kojoj je Grad Ivanec temeljem provedenog natječajnog postupka povjerio radove, sadnja će se u parku odvijati tijekom idućih tjedan dana.

Usporedo će se vaditi i panjevi posječenih stabala.

Rekonstrukciju parka svotom od 419.500 kuna financira Grad Ivanec, a nadzor je povjeren Šumarskom institutu Jastrebarsko.

Time radovi u parku ne završavaju; dapače, ovogodišnji radovi tek su početak šireg projekta revitalizacije ivanečkih parkovnih površina koja će se u fazama odvijati sljedeće i idućih godina, kada predstoji uređenje šetnice, sjenice, postavljanje primjerene javne rasvjete te opremanje parka novom urbanom opremom.

Tags

Povezani Članci

Close