InfoUdruge

Rekreacija: 8. pješačenje na blagdan “Sveta tri kralja” u organizaciji DŠR Lančić – Knapić

Lančić – Knapić – Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić u subotu, 6. siječnja s početkom u 9 sati organizira tradicionalno, 8. grupno pješačenje na blagdan “Sveta tri kralja”.

Okupljanje sudionika je od 8 sati u Društvenom domu u Knapiću, a polazak je u 9 sati.

Svi sudionici pješačenja, i djeca i odrasli, trebaju se prijaviti za zapisnički stol zbog evidencije točnog broja sudionika pješačenja, a oni stariji od 14 godina umoljavaju se da iznosom od 30 kuna pomognu u pokrivanju troškova. Donacije se prikupljaju od 8 do 8:45 sati.

Ukupna pješačka ruta iznosi 9 kilometara, a pješači se na relaciji Knapić – Pišće – Risje – Žgano vino – Skradnjak – Knapić.

Na Žganom vinu će biti pauza, a sudionike tamo ‘dočekuje’ kuhano vino, topli čaj, jeger i domaći specijaliteti. Slijedi povratak do Društvenog doma u Knapiću, gdje će biti druženje i zabava uz topli obrok, grah i razna osvježavajuća pića.

Organizirano pješačenje za sve uzraste jedna je od temeljnih rekreativnih aktivnosti zacrtanih u godišnjim planovima rada DŠR Lančić – Knapić, koje se održava od 2011. godine i u kojem sudjeluje i do 250 rekreativaca.

Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz gorice i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Informacije na telefon 098/936-8511 (Vinko Harjač), te na e-mail [email protected]

Foto: Arhiva

Povezani Članci

Close