InfoIzdvojenoKultura

RE:THINK FESTIVAL SISAK Poljska umjetnica napravila mural s motivom lepoglavske čipke

Svoj mural Poljakinja je radila četiri dana i to s dizalice jer nikako drugačije ne bi mogla oslikati golemi zid zgrade

Sisak – Čipka na zgradi koja se nalazi na adresi Oktavijana Augusta 10 u Sisku, rad je umjetnice NeSpoon iz Varšave, čiji se rad bazira na delikatnim i kompliciranim uzorcima čipke.

Svoje radove bira i koncipira ovisno o državi u kojoj se nalazi, odnosno, crta čipke karakteristične za državu i grad u kojem radi mural pa je tako za Sisak odabrala lepoglavsku čipku.

Svoj mural Poljakinja je radila četiri dana i to s dizalice jer nikako drugačije ne bi mogla oslikati golemi zid zgrade.

NeSpoon, kako sama kaže, čipkanim uzorcima u gradskom okolišu želi kod prolaznika izazvati pozitivne emocije te time doprinijeti stvaranju optimistične atmosfere.

Osim po muralima čipke, Poljakinja je poznata i po „nakitu javnog prostora“, odnosno malim keramičkim ukrasima koje ostavlja za sobom u javnim prostorima svih gradova kojima prođe.

ŠTO JE RE:THINK FESTIVAL?

Re:Think festival prvi je sisački festival ulične umjetnosti, a prije četiri godine pokrenula ga je Dahna Prskalo Peco, koja je producentica Re:Thinka.

Kada je osmišljavala festival, Dahna se vodila idejom da Sisku nedostaje umjetnosti u javnom prostoru, a da upravo ona ulična “ima najveću snagu komuniciranja s najširom publikom”. Osim toga, na ovaj način željela je razbiti predodžbu o Sisku kao ‘tužnom i sivom postindustrijskom gradu’., donosi Telegram.hr

Foto: FB Re:Think

Tags

Povezani Članci

Close