InfoUdruge

Rotary club Trakošćan tijekom noći muzeja u dvorcu Trakošćan uspješno proveo prvi dio akcije “Noć za Sunce”

Trakošćan – Rotary Club „Trakošćan“ uspješno je ‘odradio’ prvi dio humanitarne akcije “Noć za Sunce”, održane za vrijeme trajanja “Noći muzeja” u dvorcu Trakošćan.

Organizatore je iznenadio veliki broj posjetitelja dvorca Trakošćan koji su se pridružili akciji, pa su već tijekom prva dva sata trajanja akcije podijelili pripremljenih 600 krafni i oko 150 litara kuhanog vina i čaja.

Stoga, poučeni ovogodišnjim iskustvima, naredne planiraju povećati količine krafni i kuhanoga vina.

Uz posjetitelje i donatore, u provedbi ove akcije pomogli su Dvor Trakošćan, Općina Bednja, Turistička zajednica Općine Bednja, sastav Kavaliri, pekara Pan Pek i djelatnici ustanove Dobri dom.

Zahvaljujući donacijama nazočnih prikupljeno je 7.350,00 kuna, namijenjenih za opremanje prostora udruge “Ivanečko sunce”.

Uz posjetitelje, akciju su donacijama poduprla i kulturno umjetička društva s područja Općine Bednja – KUD Josip Genc, KUD Josip Jedvaj i KUD Cvetlinski zvon, a umjetnik Dragutin Jamnić donirao je jednu od svojih skulptura, sovu izrađenu od trijema stare zagorske hiže, koja će biti ponuđena na prodaju, a sredstva također usmjerena na račun akcije “Noć za Sunce”.

Akcija “Noć za Sunce” traje do 20. veljače 20180, do kada se na račun IBAN: HR 4023600001502240978 (ZABA) mogu uplatiti donacije za pomoć udruzi “Ivanečko sunce”.

Povezani Članci

Close