InfoKulturaUdruge

RUDARI I SPORT Monografija „Knjiga rudarske i viteške mudrosti“ u Ivanec ‘dovodi’ zagrebački Dinamo ?

Iz Dinama je TZ Ivanca stigao dopis zahvale na uvrštavanju u knjigu te ponuda nastavka suradnje

Ivanec – Nedavno predstavljena monografija „Knjiga rudarske i viteške mudrosti“ ima nekoliko ciljeva, a jedan od njih je i širenje suradnje.

Upravo to se dogodilo ovih dana, s obzirom da je u Turističku zajednicu Grada Ivanca stigao odgovor iz GNK Dinamo Zagreb.

Naime, u spomenutoj se knjizi nalazi jedno poglavlje koje govori o sponi rudarstva i sporta.

Točnije, 1949. godine odigrana je nogometna utakmica u Ivancu gdje su svoje snage odmjerili tadašnje ivanečko Rudarsko sportsko društvo i Dinamo iz Zagreba.

Tom su prigodom gosti iz Zagreba našem klubu pokloni posebnu rudarsku lampu s posvetom.

Ona se tijekom razdoblja izgubila i imala je čudne putove od Zagreba, Varaždina, no određenim radnjama, inicijativama koje je predvodio predsjednik Turističke zajednice Grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš kao i spletom zanimljivih okolnosti, rudarska lampa je vraćena u Ivanec.

O čemu se više može pročitati u knjizi.

No zanimljivo je da je dobiven dopis Uprave GNK Dinamo, u kojemu stoji, uz ostalo: „U ime kluba željeli bismo Vam prvo zahvaliti na pozivu na predstavljanje monografije ”Knjiga rudarske i viteške mudrosti” u kojoj se, kako ste naveli, spominje tematika vezana i za povijest modrog kluba.

Drago nam je što je (tadašnji) klub SD Dinamo dobio mjesto u knjizi koja ostaje trajna uspomena na lijepa prošla vremena. Svakako možemo ostati u kontaktu možda u vidu neke drugačije suradnje iduće ”nogometne” sezone na jesen, u obliku posjete Dinama Ivancu, lokalnoj škol ili sudjelovanjem na nekom vašem događanju u gradu ….

I tako, zahvaljujući knjizi o povijesti rudarstva, moguće je da u Ivanec nakon dugo godina ponovno dođe najslavniji i najtrofejniji hrvatski nogometni klub.

Dakako, za to se mnoge stvari trebaju ‘poklopiti’, mnogi se, ako to bude interes, u realizaciju toga trebaju uključiti, no – nikad se ne zna.

Uostalom, prvi, i to poprilično veliki korak je napravljen.

Zašto ga ne nastaviti ?

Povezani Članci

Close