IzdvojenoSportVijesti

Rukomet: Ivančica Ivanec – Osijek 38:33 (19:18)

Ivanec – Rukometaši Ivančice Ivanec pobijedili su Osijek rezultatom 38:33, poluvrijeme 19:18, u utakmici 21. kola 1. Hrvatske rukometne lige Sjever.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, te petoj minuti imali vodstvo 5:2, no domaćini su se sabrali i u razdoblju između 10. i 14. minute trima zgodicima Mateja Šagija, od 5:6 stigli do vodstva 8:6.

Do 23. minute bilo je ili neodlučeno ili su minimalno vodili domaćini, da bi tada vodstvo ponovno preuzeli gosti (13:14), no do kraja poluvremena ipak su domaćini stigli preokrenuti i na odmor otići s minimalnim vodstvom 19:18.

Igra je u prvom dijelu bila poprilično rastrgana, bezidejna, s vremena na vrijeme je izgledalo kao da se igrači po terenu ‘ganjanju’, gotovo pa bez ikakvog smisla.

U takvim se okolnostima organizirana obrana praktički i nije igrala, pa ne čudi što je prvu pravu obranu za Ivančicu Ivanec imao Nikola Čibarić tek u 17. minuti, a i 37 postignutih golova u 30 minuta igre govori samo za sebe i više nego dovoljno.

U nastavku su domaćini ipak zaigrali nešto malo bolje u obrani, vratari su ‘skinuli’ nekoliko lopti, a presudan je bio period igre između 38. i 45 minute, u kojem su nakon rezultata 23:23, domaćini napravili seriju 6:1, došli do vodstva 29:24.

Tu su prednost, s manje ili više oscilacija, u rasponu od četiri do sedam golova, usprkos padu koncentracije nakon crvenog kartona Huđu zbog trećeg isključenja, održali do kraja i ‘uknjižili’ dva prijeko potrebna boda.

U redovima Ivančice posebno je bio raspoložen bio Matej Šagi sa 13 golova, isto toliko postigao ih je iskusni Vedran Huđ, Zoran Vidoni postigao je 5, Filip Vidoni i Matija Kušen po tri, a Roland Sever Vitez ‘zabio’ je jedan gol.

Nikola Geci imao je četiri, a Nikola Čibarić tri obrane, a svaki je obranio po jedan sedmerac.

Kod gostiju sa osam golova najefikasniji Josip Repušić, dok je Sandro Kolar imao osam obrana.

Povezani Članci

Close