SportVijesti

Rukomet: Ivančica Ivanec – Zagorica 29:23

Ivanec – U utakmici 13. kola 2. Hrvatske lige Sjever, Ivančica Ivanec je na parketu Sportske dvorane Srednje škole Ivanec pobijedila Zagoricu, rezultatom 29:23, poluvrijeme 12:13.

Nakon početnih 1:0 za Ivančicu, preostali dio prvog poluvremena protekao je u vodstvu gostiju, u razini od jednog, pa do tri pogotka prednosti, što je bilo u tri navrata (7:4,8:5 i 10:7).

Uz to što su za suparnika ima dobru momčad Zagorice, Ivančani nisu nikako uspjevali doći do pozitivnog rezultata i iz razloga jer su ‘forsirali igru bez igre’, bili brzopleti, nekoncentrirani, nestrpljivi, nerezonski šutirali, radili dosta tehničkih grešaka, pa je uzaludna bila vrlo dobra partija Nikole Čibarića na golu, koji je ‘skinuo’ nekoliko ‘teških’ loptu, plus jedan sedmerac.

Slično se situacija na terenu odvijala i u otvarajućem dijelu drugog poluvremena, no Ivančani su ipak u 36. minuti nekako uspjeli ‘iščupati’ izjednačenje, 14:14, no nisu uspjeli kotrolirati rezultat.

Naime, u narednih nekoliko minuta bilo je ili ‘plus jedan’ za goste ili neodlučeno, da bi, ipak, u 48. minuti Ivančica Ivanec, prvi puta nakon uvodnih 1:0, imala vodstvo. Ovoga puta 21:20.

U narednim minutama je rezultat ‘diktirala’ domaća momčad, imavši uglavnom minimalnu prednost, a ključni trenuci bile su dvije uzastopne obrane gostujućih sedmeraca, vratara Ivančice Nikole Gecija, nakon čega su se domaćini, uz minutu odmora, ipak malo posložili i u posljednjih 5-6 minuta stigli do, u konačnici se uspostavilo, rezultatski poprilično uvjerljive pobjede.

Uz veliki broj pogrešaka s obiju strana, kuriozitet utakmice bilo je i čak sedam promašenih / obranjenih sedmeraca, četiri domaćih, te tri gostujućih igrača, uz samo dva realizirana sa svake strane.

Ipak, rezultatska neizvjesnost, koja je trajala sve do 54. minute, ono je što joj je davalao posebnu draž i s time je stotinjak gledatelja moglo biti zadovoljno.

Vederan Huđ je postigao 8 golova, Luka Hudoletnjak i Matija Kušen po 5, Marko Maloić 4, Matej Šagij i Zoran Vidoni po 3, a Patrik Fodrek zabio jedan gol.

Zapažene role imali su i vratari, pa je tako Nikola Čibarić obranio 11 lopti, od čega jedan sedmerac, a Nikola Geci 5, uključivo i dva obranjena sedmerca.

Kod ujednačenih gostiju, 5 golova postigao je Marin Vitić, a prvo ime bio im je vratar Mislav Smolković sa 13 obrana, uključivo i 2 sedmerca.

Rezultati 13. kola: Rugvica – Prelog 23:32, Nedelišće – RK Dubrava 2 30:35, Sisak – Varaždin 1932 2  22:27, Trnovec – Petrinja 46:33, Dugo Selo – Čakovec 30:42, Ivančica Ivanec – Zagorica 29:23, Ludbreg – ZG Dubrava (nedjelja).

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close