InfoSport

RUKOMET Mogu li se naši rukometaši popeti na krov Europe na domaćem terenu?

Zagreb –  Početkom 2018. godine Hrvatska je domaćin 13. Europskog prvenstva za rukometaše. S obzirom na sami kvalitet europskih rukometnih reprezentacija u odnosu na ostatak svijeta, mnogi će reći da je ovo kontinetnalno prvenstvo i najjače prvenstvo koje se igra.

Uz dužno poštovanje prema selekcijama Tunisa, Egipta, Qatara, Brazila i Južne Koreje, koje su često znale pomrsiti račune najboljim europskih ekipama, ipak se koncentracija kvaliteta nalazi na starom kontinentu.

Jedna od najtrofejnijih rukometnih reprezentacija je svakako Hrvatska. Olimpijskih prvaci 2 puta (Atlanta 1996. i Atina 2004.) i svjetski prvaci (Portugal 2003) sasvim sigurno žarko žele i svoje prvo europsko zlato, koje im nedostaje u riznici najsjajnijih odličja sa velikih natjecanja.

Ima li li boljeg i ljepšeg mjesta za to nego na domaćem parketu u Poreču, Varaždinu, Splitu i Zagrebu, gdje se i odigravaju utakmice.

Sudionik svih prethodnih 12 Europskih prvenstava je 2 puta igrao finale, ali oba puta su poraženi (u Norveškoj od selekcije Danske 2008. godine, u Austriji od selekcije Francuske 2010. godine). Osim 2 srebrene medalje, naša reprezentacija se 3 puta okitila i bronzanom medaljom.

Da li je vrijeme za potpunu osvetu, ostaje nam da vidimo u mjesecu januaru, kada će vrijeme biti hladno, a kladionice užarene.

Prometno će biti i na online kladionicama jer sve veći broj hrvata želi izbjeći gužve i iz udobnosti svoga doma pristuputi online klađenju.

Naš sugrađanin Luka (28), u svrhu pronalaženja najbolje online kladionice predložio je stranicu www.mzt.hr.

Također je poručio svim navijačima da za vrijeme prvenstva pokažu koliko vole svoju državu ali i da budu dobri domaćini, kako to samo oni znaju.

Sa kime će reprezentacija Hrvatske odmjeriti snage? Osim Francuza i Danaca, Hrvatskoj će na putu stajati uvijek opasni Španci, zatim neugodni skandinavci koje predstavljaju Islanđani, Šveđani i Norvežani, te reprezentacija čije domaće prvenstvo je najkvalitetnije na svijetu, a to je selekcija Njemačke.

Svoju šansu iz prikrajka traže uvijek konstantni Mađari, kao i reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije: Srbija, Slovenija i Makedonija, koje će imati veliku podršku navijača s obzirom na blizinu njihovih država i zemlje domaćina.

Od igrača se očekuje da daju sve od sebe i pokažu koliko vrijede, a od publike da svojim navijanjem i podrškom nose svoju reprezentaciju u svakoj utakmici, svih 60 minuta i u trenucima kada možda i ne bude išlo kako se očekuje.

Euforija na ulicama hrvatskih gradova domaćina se uveliko osjeća i svi sa nestrpljenjem očekuju početak Europskog prvenstva.

S obzirom na to koliko se dugo isčekuje europsko zlato, dvorane će biti premale da prihvate sve one koji imaju želju da podrže domaću selekciju do novog uspjeha.

Povezani Članci

Close