IzdvojenoSportVijesti

RUKOMET SŽRK Ivanec – ŽRK Prelog 23:21 (1. kolo 3. HRL za žene)

Veći dio utakmice prošao je u potpunoj kontroli igre i rezultata ivanečkih rukometašica - no u zadnjih desetak minuta usliejdila je prava drama

Ivanec – U utakmici 1. kola 3. Hrvatske rukometne lige Sjever za žene, rukometašice Ivanca pobijedile su Prelog rezultatom 23:21, poluvrijeme 13:10.

Veći dio utakmice prošao je u potpunoj kontroli igre i rezultata ivanečkih rukometašica, koje su vodile od početka susreta, u prvom dijelu najviše +4 (9:5), da bi poluvrijeme, uz tek jedno vodstvo gošći (3:4), bilo okončano s +3 za SŽRK Ivanec – 13:10.

U sličnim okolnostima situacija se na terenu razvijala i u početnim minutama nastavka, Ivančanke su održavale pristojnu razliku, u nekoliko navrata stigle i do +5, a kada je ta razlika bila i u 48. minuti (19:14), očekivalo se sigurno privođenje utakmice kraju.

No tada se dogodio neobjašniv pad u igri, domaće su rukometašice počele griješiti, loše su reagirale na agresivniju igru Preložanki u fazi njihove obrane, djelovale totalno bezidejno u napadu i dezorijentirano u obrani, promašile par ‘zicera’ i sigurna se prednost brzo ‘topila’.

S  druge strane, gošće su iskoristile ponuđeno, u prilog im je išao i period s dvije igračice viška, realizirale su gotovo sve svoje napade, razbranila se druga vratarka Mirela Pintarić, u roku od 8 minuta serijom 7:0 totalno preokrenule rezultat, te u zadnje 3,5 minute ušle s vodstvom 21:19.

Tada je domaći trener Zoran Druško pozvao, činilo se zakašnjelu, minutu odmora, no ispalo je kako treba i od tog trenutka situacija se na terenu ponovno preokrenula. Kao da je ponovno počela ova utakmica.

Sada su Ivančanke zaigrale staloženije, hrabrije i energičnije, vratarka Hrg obranila je ključnu loptu, i u manje od tri minute uspjele su, najprije poravnati, a potom i ponajviše zahvaljujući Lei Cesarec te Mateji Marković, u potpunosti preokrenuti rezultat i stići do zaslužene pobjede.

Tako je jedna utakmica koja je u svojih 2/3 vremena ‘išla’ u jednom smjeru na kraju bila iznimno dramatična, a te su okolnosti nagnale i tribine da su ozbiljnije uključe u nju i nedvojbeno im pripada dio zasluga za trijumf ivanečkih rukometašica na startu sezone.

U redovima Ivanca najefikasnije je bila Lucija Sever sa 6 postignutih golova, Lea Cesarec i Mateja Marković postigle su po 5, Veronika Žunar, Lorena Zagorac i Tia Vrček po 2, Helena Golub postigla je jedan gol, a vratarka Lara Hrg imala 10 obrana, uz jednu iz sedmerca.

Lucija Sever

Kod gošći najbolja Viktorija Gašparić s osam golova, a vratarke Herenčić, Fabić i Pintarić skupile respektabilnih 15 obrana.

Lucija Sever

Tags

Povezani Članci

Close