SportVijesti

S ODBOJKOM U ŠKOLU Ivanec pobjednik Školske lige mini odbojke Varaždinske županije – Šemovec drugi, Lepoglava treća

Program je obuhvaćao 15 osnovnih škola 10 sa područja Varaždinske i 5 s područja Krapinsko zagorske županije u koji se uključilo oko 250 djevojčica od 8 do 10 godina

Školska liga mini odbojke Varaždinske županije nastavak je sportske aktivnosti mladih odbojkašica započete 2018. godine kroz provođenje programa ¨S odbojkom u školu¨.

Program  je obuhvaćao 15 osnovnih škola 10 sa područja Varaždinske i 5 s područja Krapinsko zagorske županije u koji se uključilo oko 250 djevojčica od 8 do 10 godina.

Započeo je sa početkom školske godine i završio 22. prosinca.

Kroz to vrijeme organizirani su treninzi odbojke 2 puta tjedno i provedena  tri turnira u tri grupe po pet osnovnih škola. Međutim, djevojčice su nastavile sa treninzima uključivši se u rad odbojkaških klubova ili nastavljajući trenirati u svojim školama.

Rezultat programa je i osnivanje novog odbojkaškog kluba u Knegincu Gornjem. To jasno govori  i potvrđuje da je postignut osnovni cilj programa, što više djevojčica uključiti u bavljenje odbojkom.

U cilju daljnjih natjecanja Odbojkaški savez Varaždinske županije pokrenuo je Školsku ligu mini odbojke Varaždinske županije.

Uključilo je se 9 ekipa iz 7 osnovnih škola Varaždinske županije. Liga je igrana kroz 2 turnira. Oba su održana u Ivancu, prvi 10. ožujka i drugi, završni 14. travnja.

Razlika između prvih turnira programa i ovih školske lige pokazala je veliki napredak djevojčica u savladavanju elemenata odbojkaške igre. Na prvima jedva se je kod servisa  lopta prebacila preko mreže i odigralo na dva i tri dodavanja. Sada to izgleda sasvim dobro, sve se manje griješi, borba je za svaki poen, utakmice su zanimljive i neizvjesne, kolektivni duh i odnos koji krase odbojku sve su izraženiji.

Nakon odigranih 9 kola i 36 utakmica tri prvoplasirane ekipe su: 1. je Ivanec 1 sa 22 boda, 2. je Šemovec i  i 3. Lepoglava, obje sa 18 bodova i omjerom osvojenih setova 18:6, ali Šemovec ima bolji koeficijent osvojenih poena 1,509:1,409. Dalje slijede Ludbreg (14), Kneginec 1 (12), Ivanec 2 (11), Cestica (6), Kamenica (5) i Kneginec 2 (-1).

Na kraju turnira upriličena je svečanost podjele medalja i pehara najbolje plasiranim ekipama. Nagrade je uručio predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije Josip Klein.  Voditelj svečanog završetka lige prof. Vladimir Grudenić, inače pokretač i glavni koordinator programa ¨S odbojkom u školu¨ upitao je mlade odbojkašice hoće li nastaviti trenirati i igrati odbojku.

Njihovo gromoglasno ¨da¨ i velika podrška njihovih roditelja koji su ih pratili na turnirima stvara obavezu odbojkaškim klubovima i osnovnim školama da osiguraju sve uvjete da im se to omogući. Važno je i to da Varaždinska županija pruža Odbojkaškom savezu podršku u organizaciji i provođenju školske odbojkaške lige.

Foto: Odbojkaški savez Varaždinske Županije

Info / Foto: Mijo Pokos / Odbojkaški savez Varaždinske Županije

Tags

Povezani Članci

Close