InfoUdruge

Sabor UDVDR Podružnice Varaždinske županije prihvatio Plan i program rada za 2018. ‘težak’ 360.00 kuna

Varaždin – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije održala je svoj redovni Izvještajni sabor kojemu su nazočilo 65 delegata, te dvadesetak predstavnika braniteljskih udruga, potom gostiju i uzvanika.

Nakon himne i odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima okupljene je pozdravio predsjednik Podružnice Branko Družinić, ta predložio peteročlano radno predsjedništvo, koje je dobilo jednoglasno potporu delegata.

Saborom je predsjedao Ljudvek Cikač, u početku njegova rada Poslovnik o radu iznio je Tihomir Buden, a u prvim točkama Dnevnog reda izabrani su zapisničar Mladen Sinković i ovjerovatelji zapisnika Slavko Čečura i Slavko Mikačić, te verifikacijska komisija, čiji je predsjednik, Dražen Ernoić, izvijestio kako Saboru nazoči 65 delegata te će sve donesene odluke biti pravovaljane.

U nastavku je Krasnodar Kišur iz Radnog predsjedništva iznio prijedlog dopune Temeljnih pravila Podružnice, po kojima njeni pridruženi članovi mogu postati državljani Republike Hrvatske i stranci koji podupiru njezin rad i štuju vrijednosti Domovinskog rata, te članovi obitelji hrvatskih branitelja.

Prijedlog je jednoglasno usvojen, kao i opširno Izvješće o radu Podružnice, koje je podnio njen predsjednik Branko Družinić, potom Izvješća o radu Suda časti, Vladimira Milavca i Nadzornog odbora, kojega je iznio Zdravko Maltarski, te Inventurne komisije, kojega je predočila Višnja Marija Kunić.

Također, Sabor je donio odluku o suspenziji vodstva Ogranka Novi Marof, te za povjerenika izabrao Josipa Begovića, kao i Kluba Bednja, gdje je povjerenik do izbora novog vodstva, Dražen Geček.

Opširan Plan i program rada koji obuhvaća aktivnosti na tragu ovogodišnjih, iznio je Branko Družinić, a sa planovima, koji uključuju oko 360.000,00 kuna financijskih sredtsva koje se planiraju ‘namaknuti’ putem natječaja Ministarstva hrvatskih branitelja, jedinica lokalne uprave i drugih insititucija, donatora, sponzora i članarina, složili su se sve delegati.

Pri završetku rada, Saboru su se pozdravnim riječima obratili saborski zastupnik Anđelko Stričak, potom izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, brigadir Željko Dvekar, u ime braniteljskih udruga skup je pozdravio Robert Puja, predsjednik udruge veterana 7. GBR Puma, potom se pozdravnim riječima, u ime PU Varaždinske, obratio Vladimir Friščić, te Ante Sačić, predsjednik Udruge umirovljenika PU Varaždinske.

Po završetku radnog dijela, 80-ak nazočnih nastavilo je druženje u neformalnom tonu.

Povezani Članci

Close