InfoIzdvojeno

SAVJET MLADIH GRADA IVANCA Predsjednica Maja Ferenec Kuća, zamjenik Tomislav Sever iz Prigorca

Ivanec – Maja Ferenec Kuća iz Jerovca, prof. filozofije i književnosti, predsjednica je novog saziva Savjeta mladih Grada Ivanca, a njen zamjenik je Tomislav Sever iz Prigorca, student završne godine studija strojarstva, prenosi ivanec.hr.

Tako su odlučili članovi Savjeta mladih na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj u srijedu, 21. veljače, u ivanečkoj Gradskoj vijećnici.

Inače, članove ovog tijela tajnim su glasovanjem na svojoj 8. sjednici izabrali vijećnici Gradskog vijeća te u Savjet mladih izabrali i Matea Graheka iz Salinovca, Elu Ivanek i Dominika Biškupa iz Ivanca, Nikolinu Lipovec iz Cerja Tužnog, Kristijana Rogineka iz Ivanečkog Naselja, Mihaela Slunjskog iz Škriljevca i Mateju Šaško iz Gečkovca.

Nakon što su izabrali svoje vodstvo u idućem trogodišnjem mandatu, mladi su donijeli Poslovnik o svom radu i položili prisegu, čime su ispunili formalne uvjete za početak svoga rada.

Osnivačkom sastanku Savjeta mladih nazočili su i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenicima Lidijom Kozina i Brankom Putarekom, pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek te višom referenticom za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančicom Peharda.

Upućujući mladima čestitke na izboru, gradonačelnik ih je pozvao da počnu promišljati o tome kako sadržajno obogatiti život mladih u našemu gradu te im poručio da će u svojim zamislima i inicijativama imati svu podršku gradskih stručnih službi.

U razgovoru koji se potom razvio, mladi su pozvani da predlože konkretne sadržaje za koje smatraju da mogu biti interesantni mlađoj generaciji, da se uključe u kreiranje programa Dana grada Ivanca, da organiziraju predstave, tribine i druge programe, da razviju komunikaciju s mladima putem vlastite Facebook stranice i sl.

Povezani Članci

Close