InfoPolitika

SDP LEPOGLAVA Ljetna škola demokracije u Lovranu

Osim edukativnog momenta, škola služi i kao platforma za godišnje okupljanje mladih članova SDP-a koji tom prilikom imaju mogućnost razmjenjivati znanja i iskustva kroz drugarsko druženje

– Aktivni mladi SDP-ovci na 12. izdanju SDP-ove ljetne edukacije –

Lovran – „Ljetna škola socijaldemokracije“ tradicionalna je interaktivna edukacija namijenjena članicama i članovima SDP-a u dobi od 18 do 30 godina koja je svoje 12. izdanje doživjela proteklog vikenda u Lovranu, a na kojem su sudjelovali i mladi forumaši iz Varaždinske županije dok je dio edukacije obavljao i predsjednik Gradske organizacije Lepoglava Hrvoje Kovač.

30-ak aktivnih Forumaša iz cijele Hrvatske putem predavanja, radionica i drugih interaktivnih aktivnosti tijekom trajanja cijele škole usvajali su i usavršavali temeljne političke i politološke pojmove, razvijali znanja i vještine te se kapacitirali za daljnji angažman kako u radu Foruma tako i u drugim stranačkim aktivnostima.

Škola kao platforma za godišnje okupljanje

Osim edukativnog momenta, škola služi i kao platforma za godišnje okupljanje mladih članova SDP-a koji tom prilikom imaju mogućnost razmjenjivati znanja i iskustva kroz drugarsko druženje.

Inače, do sada je u ovom edukativnom projektu SDP-a u proteklih 12 godina sudjelovalo i stručno se usavršavalo preko tisuću mladih ljevičara.

Polaznicima ovogodišnje edukacije uvodno se obratio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazavši pritom mlađim kolegama kako ovakve organizacije potiču mlade da nastave raditi za opće dobro te kako je važno da smo u politici zbog drugih, a ne zbog sebe nakon čega je odgovarao na brojne upite koje su imali sudionici.

Po završetku razgovora s predsjednikom SDP-a, predavanja su održali ugledni stručnjaci pa je tako dr.sc. Tonči Kursar polaznicima govorio o „Lijevoj političkoj misli“, a dr.sc. Velibor Mačkić o „Cirkularnoj ekonomiji i pravednoj raspodjeli“. „Obrazovna reforma – teorija i praksa“ bila je tema predavanja dr.sc. Nikole Bakete, a dugogodišnji novinar Tihomir Ponoš govorio je o „Medijima kao važnom društvenom faktoru“.

Svoj su obol u edukativnom dijelu dali i predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske Biljana Gaća te njezine suradnice Lara Kvesić i Eva Amalija Orešković, koje su radile s naprednom grupom polaznika.

Simulacije pripreme političkog programa, izborne kampanje i tiskovne konferencije

Osim predavanja, sudionici Ljetne škole socijaldemokracije kroz dva su dana radili simulaciju pripreme političkog programa, izborne kampanje i tiskovne konferencije, a mentori su im bili bivša saborska zastupnica SDP-a koja trenutno radi u zagrebačkom Uredu Tonina Picule, zastupnika u Europskom parlamentu Marija Lugarić i predsjednik Gradske organizacije i zamjenik gradonačelnika grad Lepoglave Hrvoje Kovač koji je nakon radnog vikenda s Forumašima kazao kako usprkos svim tim previranjima posljednjih mjeseci ipak ima nade za stranku kad gledate tu mladu ekipu kako aktivno sluša, predano radi na sebi, širi pozitivu i pronalazi motiv za nove izazove.

Ljetna škola socijaldemokracije i ove je godine okupila savjest SDP-a, mlade Forumaše koji su kroz četiri dana razvijali kako svoje kapacitete tako i nove ideje za nastavak borbe za dobro društvo.

Zapravo, sad kad razmislim, ova u šali nazvana „Lovranska skupina“ ispada jedina platforma SDP-a u kojoj se razgovara o idejama, a ne o tome tko s kim na kavu, tko koga u se, na se, poda se… Dobre teme, odlični predavači, nabrijana ‘starija’ ekipa i kvalitetno provođenje slobodnog vremena s drugovima. Vjerujem da sam ovog vikenda upoznao budućeg predsjednika ili predsjednicu stranke, premijera ili premijerku te nekoliko ministara i ministrica u nekoj budućoj Vladi RH. To je to! – zaključuje Kovač.

Uz Hrvoja, Iz Varaždinske županije na ovogodišnjoj edukaciji u Lovranu sudjelovali su i predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždin Lovro Lukavečki koji je sudjelovao u radu napredne grupe polaznika te članica Županijskog odbora Valentina Herceg i članica Foruma mladih SDP-a Petrijanec Ivana Pongračić.

Foto: SDP Lepoglava

Bogatiji za brojne nove spoznaje

Po povratku, forumaši su bogatiji za brojne nove spoznaje, znanja i iskustva koja će prenijeti na ostale forumaše kako bi Forum kao cjelina mogao što kvalitetnije raditi za dobrobit svakog sugrađana i sugrađanke pojedinačno ali i društva općenito.

Ljetna škola privukla je i mlade ljevičare iz Bosne i Hercegovine te Srbije što je pomoglo dodatnu razmjenu ideja, znanja i iskustava među mladima iz regije, a diplome i zahvalnice na kraju ovogodišnje škole podijelio im je potpredsjednik SDP-a i Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Foto: SDP Lepoglava

Info: SDP Lepoglava

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close