PolitikaVijesti

SDP LEPOGLAVA Održana redovita tematsko-izvještajna konvencija – aktivni tijekom čitave 2018. godine

Jedna od važnijih značajki rada lepoglavskog SDP-a je i stalan rad na kapacitiranju same organizacije kao i njezinoj prepoznatljivosti u javnosti

Lepoglava – Gradska organizacija SDP-a Lepoglava proteklog je vikenda, u subotu 26. siječnja održala svoju redovitu tematsko-izvještajnu konvenciju.

Radni dio izvještajne konvencije sastojao se od Izvješća o radu Gradske organizacije u 2018. godini kao i planovima za 2019. godinu te u svom drugom dijelu o predstojećim izborima za Europski Parlament, ali u Lepoglavi i za mjesne odbore.

Izvješće o radu Gradske organizacije SDP-a Lepoglava podnio je njezin predsjednik Hrvoje Kovač koji se u prezentaciji rada osvrnuo na tri glavna područja djelovanja lepoglavskog SDP-a – politički, društveni i organizacijski.

2018. godina za nas je bila dosta radna, a sve dobro što smo ostvarili dogodilo se kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u resoru obrazovanja i socijalne skrbi gdje nastojimo kroz jedan drugačiji pristup utjecati na poboljšanje kvalitete života naših najranjivijih građana, ali i omogućiti bolju poziciju za mlade u sustavu formalnog obrazovanja – kazao je Kovač.

Lepoglavski SDP aktivnostima svojih Foruma aktivno doprinosi povećanju kvalitete društvenog života u Lepoglavi tematiziranjem onih važnih društvenih tema koje su kroz godinu bile aktualne poput položaja radnika u današnjem društvu, odnosa prema starijim sugrađanima ili prepoznavanjem potencijala mladih kao savjesti svakog društva.

Iako je političkoj stranci primarni cilj njezino političko djelovanje, ono nije uvijek orijentirano isključivo na vlastitu stranku i ideologiju već kroz svoj društveni rad na sve građane kojih se tiče određena društvena problematika. Iznimno je važno vidjeti kako su naši Forumi redovito održavali svoje male akcije u lokalnoj zajednici putem kojih smo svim građanima pružali kako informacije o određenoj temi tako i davali mogućnost da samoorganiziranjem učine naš kraj boljim. Naši su se članovi uključivali i u brojne druge manifestacije u Lepoglavi čime su ne samo promovirali ideju socijaldemokracije već i aktivno pridonesli stvaranju jednog zajedništva među građanima koje se ne gleda kroz prizmu politike – naglasio je u svom izvješću predsjednik Kovač.

Jedna od važnijih značajki rada lepoglavskog SDP-a je i stalan rad na kapacitiranju same organizacije kao i njezinoj prepoznatljivosti u javnosti.

SDP Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Close