PolitikaVijesti

SDP LEPOGLAVA Posjetom seniorima obilježen Dan starijih osoba

Jednostavno, skromno i iskreno obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Lepoglava – Gradska organizacija SDP-a iz Lepoglave tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a i ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz ‘čašicu’ iskrenog razgovora, bez neke pompe provesti vrijeme s njima jednostavnim druženjem.

Prigodne poklone svojim je sugrađanima predao predsjednik Foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Stjepan Špiranec, a u obilježavanju Dana starijih pridružili su mu se i tajnica Gradske organizacije Željka Paska, predsjednica Foruma žena Ružica Kučar te predsjednik Gradske organizacija Hrvoje Kovač.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Premda su poklonili bili više simbolične naravi, najveći poklon koji su lepoglavski SDPovci poklonili svojim starijim sugrađanima svakako su bili posjeta i razgovor jer se više puta potvrdilo kako je onaj ljudski oblik druženja, aktivnog slušanja i kvalitetnog provođenja vremena s osobom daleko vrjedniji od bilo kakvog materijalnog poklona.

– Uvažavanje i razumijevanje starijih, temelj je svakog razvijenog društva. Svim našim starijim Lepoglavčankama i Lepoglavčanima, uz najljepše želje i puno zdravlja, čestitam Međunarodni dan starijih osoba – čestitka je, koju je, povodom Međunarodnog dana starijih osoba uputio predsjednik Foruma seniora Stjepan Špiranec.

Info/Foto: Gradska organizacija SDP-a Lepoglava

 

Povezani Članci

Close