IzdvojenoPolitikaVijesti

SDP VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Na jučerašnjoj telefonskoj sjednici predsjedništva samo jedna točka – pokretanje stegovnog postupka protiv Maria Habeka

Zahtjev za stegovni postupak pokrenut je zbog opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka

Varaždin – U utorak, 7.8.2018. u popodnevnim satima održana je telefonska sjednica županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije sa samo jednom točkom dnevnog reda; pokretanje stegovnog postupka protiv bivšeg predsjednika Županijske organizacije SDP-a i saborskog zastupnika Maria Habeka.

Nije točna informacija da je pod tom točkom predloženo njegovo isključenje, već je navedeno da će se Predsjedništvu SDP-a Hrvatske predložiti pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo SDP-a.

Rasprava o štetnim istupima za stranku provedena je na sjednici 1.8. 2018. godine, dok je telefonska sjednica sazvana zbog hitnosti u cilju da se rasprave provode na tijelima stranke.

Zahtjev za stegovni postupak pokrenut je zbog opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka.

U stranci kao što je SDP, mimoilaženje u nekim temama je normalno i poželjno, jer time se dobiva  dodatna širina u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja koja će SDP predložiti na svim razinama, bez obzira bio SDP dio pozicije ili opozicije.

Ali, kao i u svakoj obitelji, i naša velika obitelj u nekim se trenucima nađe u problemima, koje treba rješavati unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima. I upravo radi toga stav je županijskog vodstva stranke da je Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke.

Cilj novog rukovodstva nije isključivanje članova, već uključenje čim većeg broja naših članova u stranačke procese, kojima želimo pripremiti što bolje programe i predložiti rješenja problema naših sugrađana u svim dijelovima Varaždinske županije.

U konačnici, ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku i biti srce dobrih promjena u ovom političkom sumraku u koji nas je uvela sadašnja vlast.

Stoga ovim putem pozivamo sve članice i članove SDP-a, ali i naše sugrađane, da se pridruže našoj ideji stvaranja što jačeg i boljeg SDP-a, SDP-a koji će u svakoj političkoj utakmici ostaviti srce na terenu i izboriti se za pozitivne promjene u našem društvu.

S poštovanjem,

Barbara Antolić Vupora

Predsjednica ŽO SDP-a

Varaždinske županije

Povezani Članci

Close