InfoIzdvojenoPolitika

SDP VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Pozivamo Maria Habeka da saborski mandat vrati SDP – u

Vodstvo SDP – a Varaždinske županije svakodnevno je u kontaktu s našim lokalnim čelnicima Željkom Posavcem, Mariom Klapšom, Hrvojem Kovačem, Marijom Milakom i zajedno dogovaramo stranačke politike i akcije

Varaždin – Nakon 20 godina, saborski zastupnik i bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek danas je izašao iz stranke.

Svoju je odluku potvrdio danas na konferenciji za medije koju je u jutarnjim satima održao u Varaždinu.

Kako je naveo na konferenciji, razlozi njegovog izlaska iz stranke su loše stanje u SDP-u, međusobne optužbe koje vladaju strankom, mržnja, iznošenje laži o kolegama.

Današnji SDP nije stranka u kakvoj želim biti i kakva je bila pod vodstvom Zorana Milanovića. Svim kolegama s kojima sam godinama gradio SDP na lokalnoj razini, mojoj matičnoj organizaciji u Ivancu i svim kolegama, želim svu sreću u daljnjem političkom djelovanju u SDP-u – rekao je Habek.

Također, naglasio je kako se neće priključiti niti jednoj stranci te će do kraja mandata u Saboru ostati djelovati kao nezavisni zastupnik.

Županijski SDP želi da im vrati mandat

Nije se dugo trebalo čekati niti na reakciju od strane županijske organizacije SDP-a, koji su medijima poslali priopćenje o današnjoj situaciji. Ono što je u priopćenju najvažnije jest da SDP traži od Habeka da im vrati saborski mandat, što on očito nema namjeru napraviti jer kako je rekao, “Građani su izabrali mene”.

U nastavku prenosimo priopćenje SDP-a Varaždisnke županije:

“Izražavamo žaljenje što je stranku napustio jedini saborski zastupnik SDP – a iz Varaždinske županije.

Nažalost, Mario Habek ne govori istinu kad spominje da je protiv njega pokrenut postupak isključenja i to mu je loš alibi za njegove političke ambicije.

Kolega Habek trebao je javnosti jasno reći svoje razloge istupanja iz SDP – a, a ne svojim istupom pokušati napraviti razdor u našoj stranci.

Njegovi razlozi napuštanja SDP  – a tim su apsurdniji što je stranka konačno konsolidirana pod novim vodstvom i na terenu stvaramo nove organizacije.

Vodstvo SDP – a Varaždinske županije svakodnevno je u kontaktu s našim lokalnim čelnicima Željkom Posavcem, Mariom Klapšom, Hrvojem Kovačem, Marijom Milakom i zajedno dogovaramo stranačke politike i akcije.

Posebno je dobra suradnja s klubom zastupnika u Županijskoj skupštini koji djeluje samostalno i bez pritisaka i nije podložan pritiscima nijedne političke opcije.

Stoga pozivamo kolegu Habeka da vrati mandat stranci, našoj županijskoj organizaciji kako bi u Saboru imali predstavnika koji je, podsjećamo, izabran isključivo glasovima SDP – ovih birača.

Na našoj listi 2016. bila je i naša zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik koja sad ima pravo ući u Sabor umjesto Habeka.

Naša je organizacija, naime, i za vrijeme koalicijske vlade bila zapostavljena u odnosu na kolege iz drugih hrvatskih pokrajina pa je red da se mandat vrati onima kojima i pripada.

Kolega Habek ovim je postupkom očito napravio što je najbolje za njega, a ne za stranku i ne odobravamo način na koji je izrazio svoje navodno nezadovoljstvo aktualnim političkim vodstvom SDP – a.

Ljudi iz Varaždinske županije poklonili su glas SDP – ov listi da se bori protiv vlasti kakvu danas imamo, a ne da pridržava ljestve HDZ – u i njegovim satelitima.

S poštovanjem,

Predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije

Barbara Antolić Vupora

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close