ObrazovanjeVijesti

SIGURNO U PROMETU Ekipa ivanečke osnovne škole osvojila drugo mjesto u Ludbregu – Laura Friščić prva u pojedinačnom poretku

Rješavali su se testovi znanja s prometnim propisima, nakon čega su se na poligonu spretnosti u gradskoj dvorani vozili bicikli

Kao i svake godine, tako su i ove učenici ivanečke osnovne škole sudjelovali na županijskom natjecanju Sigurno u prometu, koje se održavalo u Ludbregu.

U ekipi su bile Laura Friščić, Ivana  Roginek te Luka Gladović i Ivan Jurinić, učenici petog razreda.

Natjecala su se djeca iz osnovnih škola s područja Varaždinske županije starosne dobi od devet do dvanaest godina, a rješavali su se testovi znanja s prometnim propisima, nakon čega su se na poligonu spretnosti u gradskoj dvorani vozili bicikli.

Sudjelovalo je osamnaest  osnovnih škola, odnosno 72 učenika, a ivamečka je ekipa osvojila drugo mjesto za što je nagrađena peharom.

Pojedinačno je među učenicama najbolja bila Laura Friščić koja je osvajanjem prvog mjesta učinila da ivanečka škola sedmu godinu za redom ima člana u županijskoj ekipi na dfržavnom natjecanju.

Laura će, naime, od 21. do 24. svibnja sudjelovati na 27. državnoj prometno-odgojnoj akciji ‘Sigurno u prometu’ u Zadru gdje će s ostalim članovima ekipe Varaždinske županije imati prigodu ponovno pokazati svoje znanje o prometu te u vožnji spretnosti.

Od ostalih ivanečki osnovaca Ivana Roginek je osvojila šesto mjesto, Ivan Jurinić dijeli jedanaesto, a Luka Gladović je trinaesti od trideset i šest učenika.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close