InfoKnjigaNašim krajem

SINIŠA GOLUB Predstavlja knjigu i predaje na temu „Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja“ – Gradska knjižnica Lepoglava

Kao netko tko vjeruje da u karijeri zaštitara prirode treba krenuti od temelja, Golub je najprije od svoje 17. godine vodio ekološku udrugu, a od 31. do danas javnu ustanovu za zaštitu prirode u rodnom Međimurju

Lepoglava – Pozivamo Vas na predstavljanje knjige i putopisno predavanje kroz američke nacionalne parkove “Nagovor na odvažnost“ Siniše Goluba u Gradsku knjižnicu Ivana Belostenca Lepoglava, 16. travnja s početkom u 18 sati.

Siniša Golub (rođ. 1976.) je magistar znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode i ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda.

Kao netko tko vjeruje da u karijeri zaštitara prirode treba krenuti od temelja, Golub je najprije od svoje 17. godine vodio ekološku udrugu, a od 31. do danas javnu ustanovu za zaštitu prirode u rodnom Međimurju.

Prije nego je postao ravnatelj, radio je kao prvi međimurski rendžer, te je u tom smislu prvi Međimurec koji je položio stručni ispit za to časno zvanje, zapravo životno poslanje.

Američki nacionalni parkovi njegova su trajna inspiracija, mjesto nadahnuća i prostor istraživanja najboljih praksi u upravljanju zaštićenim područjima. Ujedno, to je i prostor susreta s najboljim majstorima zanata interpretacije zaštićenih područja.

U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi „Nagovor na odvažnost“ (objavljeno u travnju 2018.), Golub opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova.

Na 224 stranice, Golub tekstom i fotografijom progovara o tzv. Geografiji slobode – nacionalnim parkovima i divljini.

Knjiga je naišla na dobar odaziv publike, a kritika za takvu vrstu literature u Hrvatskoj ne postoji.

Siniša Golub član je Fotokluba Čakovec, sudionik više zajedničkih i samostalnih izložbi fotografija.

Foto: Davor Žerjav

Tags

Povezani Članci

Close