InfoUdruge

Sjećanje na poginule hrvatske branitelje iz Lepoglavske Vesi – Sveta misa u kapelici Presvetog srca Isusovog u Lepoglavskoj Vesi i odavanje počasti na lepoglavskom groblju

Lepoglava – Obitelji, kolege hrvatski branitelji, predstavnici lokalnih vlasti, Mjesnog odbora i drugi, u subotu će se prigodnim programom prisjetiti na četvoricu poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu rodom iz Lepoglavske Vesi; Dragutina Naglaša Kumea, Dragutina Godinića Bađu, Marijana Matišića i Josipa Štefaneca.

Program će započeti u 7 sati, jutarnjom Svetom misom u kapelici Presvetog srca Isusovog u Lepoglavskoj Vesi, a 7:45 sati uslijedit će odavanje počasti kod centralnog križa na Novom groblju u Lepoglavi, te druženje s obiteljima poginulih hrvatskih branitelja.

A zbog najavljenih vremenskim neprilika, 6. memorijalni pozivni malonogometni turnir sjećanja na poginule branitelje iz Lepoglavske Vesi odgađa se do daljnjeg.

O novom terminu organizator će pravovremeno izvjestiti.

Marijan Matišić (6.2.1971) poginuo je 3. studenog 1991. na Paškom mostu , kao pripadnik PU Zadarske, Dragutin Godinić Bađo (3.3.1966) poginuo je 8. studenog 1991. godine u Vukovaru, bio je pripadnik Zasebne postrojbe PU Varaždin,.

Josip Štefanec (20.10.1957) smrtno je stradao 9. travnja 1992. godine u Pakracu, kao pripadnik 2., Ivanečke Bojne 104. Brigade, a Dragutin Naglaš Kume (15.1.1970) život na oltar Domovine položio je 11. veljače 1993. godine u Baždarićima kod Novigrada, kao pripadnik 1. bojne ‘Crne Mambe’ 2. GBR Grom,

Manifestaciju organiziraju Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava, Mjesni odbor i Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Lepoglava.

Povezani Članci

Close