IzdvojenoUdrugeVijesti

Sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika: Županijski veterani i dragovoljci odali počast dr. Franji Tuđmanu na spomen obilježju u Vinici

Vinica je jedina općina u Varaždinskoj županiji i regiji u kojoj je podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Povodom 98. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, delegacija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije odala mu je počast na spomen obilježju u Vinici.

Svojem vrhovnom zapovjedniku u vrijeme Domovinskog rata, uz članove županijskih dragovoljaca i veterana, počast su odali i pripadnici još nekih braniteljskih udruga, te general Željko Dvekar, a pridružili su im se i vinički načelnik Marijan Kostanjevec te prečasni Valent Posavec, vinički župnik.

Predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić svima se zahvalio na dolasku, posebno domaćinima, predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Kluba Vinica Ivanu Krajceru, potom župniku Valentu Posavcu, te načelniku općine Marijanu Kostanjevcu.

U kratkom govoru Družinić je istaknuo ključnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u stvaranju samostalne Hrvatske, kao i u obrani i oslobađanju od agresije, te najavio da će ovakvi susreti u Vinici prigodom njegovog rođenja Vinici postati tradicija.

Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, te župnik Valent Posavec, koji je predvodeći molitvu također biranim riječima govorio o prvom hrvatskom predsjedniku.

Vinica je jedina općina u Varaždinskoj županiji i regiji u kojoj je podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, za što najveće zasluge pripadaju viničkom župniku Valentu Posavcu, u svom je govoru, uz ostalo, istaknuo načelnik Kostanjevac.

Po završetku službenog dijela, okupljeni su nastavili druženje u neformalnom tonu, uz razgovor o nadolazećim aktivnostima koje imaju u planu za provesti Klubovi i Ogranci UDVDR Podružnice Varaždinske županije.

Foto: UDVDR Podružnica Varaždinska županije

Tags

Povezani Članci

Close