IzdvojenoUdrugeVijesti

SJEĆANJE NA VUKOVAR Očekuje nas opsežan, višednevni program u organizaciji ivanečkih i lepoglavskih braniteljskih udruga – počeo 8. studenog, završava 1. prosinca

Završna aktivnost bit će posjet Vukovaru, kojega 1. prosinca organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, tijekom kojega će se odati počast na mjestima stradavanja u Vukovaru i okolici, te biti uručena donacija Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru

Vodstva ivanečkih i lepoglavskih braniteljskih udruga i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja održali su sastanak na kojemu su utvrđeni završni detalji nastavka ovogodišnjeg obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara.

Foto: UDVDR Ivanec

Naime, službeno obilježavanje započelo je odavanjem počasti Dragutinu Godiniću Bađi na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Lepoglavi, nastavit će se 17. studenoga, te nizom aktivnosti potrajati sve do 1. prosinca.

Tako će se u subotu, 17. studenog u 15:30 sati, odati počast Stjepanu Vusiću na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Kamenici, potom će u 18 sati u župnoj crkvi u Ivancu biti služena Sveta misa zadušnica, a u 19 sati održana Kolona sjećanja/Procesija putem od crkve do spomen obilježja u Ivancu, gdje će biti zajednička molitva.

U nedjelju će se na svetim misama u Klenovniku i Donjoj Voći također moliti za žrtve Vukovara, uz prigodno prisjećanje na grobljima i spomen obilježjima, a neki će hrvatski branitelji, obitelji poginulih i drugi, u nedjelju nazočiti Koloni sjećanja u Vukovaru, kao i komemoraciji žrtvama agresije na Vukovar, u Borovu Naselju u ponedjeljak.

U utorak, 20. studenog, u 10 sati će se na groblju u Lepoglavi odati počast poginulim vukovarskim braniteljima Vinku Andrijaniću i Dragutinu Godiniću, a u 10:30 sati Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru i Stjepanu Vusiću u Kamenici, nakon čega će uslijediti prigodno druženje organizatora s obiteljima poginulih vukovarskih branitelja.

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-e Ivanec, u subotu, 24. studenog, od 9 sati u Ribičkom domu u Ivancu održat će se 1. Turnir u pikadu i belotu, na kojem će se prikupljati dragovoljni prilozi, koji će biti korišteni u kupovini higijenskih potrepština za potrebe Socijalne samoposluge u Vukovaru.

Završna aktivnost bit će posjet Vukovaru, kojega 1. prosinca organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, tijekom kojega će se odati počast na mjestima stradavanja u Vukovaru i okolici, te biti uručena donacija Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru.

Kompletan program sjećanja zajednički organiziraju i provode Udruga dragovljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec i Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, u suradnji sa župama Ivanec, Lepoglava, Klenovnik i Donja Voća.

Pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava, a u njegovoj provedbi pomažu Policijska postaja Ivanec i IVKOM Ivanec.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close