IzdvojenoObrazovanjeVijesti

OSNOVNA ŠKOLA IVANEC Terenska nastava u Zagrebu – posjećene neke od najznačajnijih znamenitosti glavnog grada

Zračna luka Franjo Tuđman, Trg bana Jelačića, Gornji grad, crkva sv. Marka, zgrade Vlade i Sabora, Kamenita vrata i Krvavi most, Zvjezdarnica, katedrala i tržnica Dolac.

Zagreb – Učenici četvrtih razreda ivanečke osnovne, te Područnih škola Kuljevčica i Salinovec, boravili su na terenskoj nastavi u Zagrebu, gdje su zajedno sa svojim razrednicima upoznali kulturne, povijesne i političke znamenitosti grada Zagreba.

Najprije su tako posjetili Zračnu luku Franjo Tuđman, gdje je razgled omogućen uz stručno vodstvo.

Foto: OŠ Ivanec

Slijedila je vožnja autobusom uz panoramski razgled Donjeg grada, a nakon šetnje stiglo se do Trga bana Josipa Jelačića, a potom uspinjačom stiglo na Gornji grad do kule Lotrščak gdje se točno u podne oglasio Grički top.

Na Markovu trgu je razgledana crkva sv. Marka, potom zgrade Vlade i Sabora, Kamenita vrata i Krvavi most, a šetnja je nastavljena do Zvjezdarnice Zagreb, gdje su svi zajedno nazočili zanimljivom predavanju, te pogledali zvjezdarnicu i astronomsku opremu.

Foto: OŠ Ivanec

Terenska nastava okončana je odlaskom do Kaptola, do Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava, kasnije i najpoznatije zagrebačke tržnice Dolac.

Foto: OŠ Ivanec

Slobodno vrijeme iskorišteno je za za ručak, igru i druženje, a povratak je bio ispunjen pozitivnim dojmovima i novim saznanjima o glavnom gradu Hrvatske.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close