InfoNašim krajemObrazovanje

ŠKOLA KAMENICA Obilježen ‘Dan sigurnijeg interneta’

Kamenica – Svake godine drugog tjedna u veljači organizira se ‘Dan sigurnijeg interneta’ kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

I učenici 5. razreda kameničke škole priključili su se obilježavanju tog dana radionicom na Satu razrednika pod vodstvom stručne suradnice Nikoline Županić.

Bila je to prigoda da u radionici nauče nešto novo ili ponove već naučeno gradivo o tome kako se ponašati na internetu.

O internetu se posljednjih godina govori više nego o svim ostalim medijima zajedno, a sve veći napredak informatike i tehnologije učinio je internet dijelom svakodnevice, kako odraslih tako i djece i mladih.

Uz njega se vežu mnoge prednosti poput dostupnosti informacija, mogućnosti učenja, zabave, razmjene iskustava s ljudima iz čitavog svijeta, brze komunikacije kao i razmjene informacija i novosti, no internet nosi i brojne opasnosti te je plodno tlo za razvoj novih oblika nasilja i zlostavljanja.

Povezani Članci

Close