IzdvojenoNašim krajemObrazovanje

Školarci iz Bednje i Vrbna pohodili etnoimanje u Rinkovcu i puno toga naučili

Želeći obilježiti Svjetski dan voda, učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola Franje Serta iz Bednje i Josipa Jedvaja iz Vrbna su posjetili  Etnosredinu Podsečki u Rinkovcu.
Na živopisnom imanju pokraj rijeke Bednje svoje je male goste dočekao vlasnik,  Josip Podsečki te im pokazao mnoge zanimljivosti s imanja – od originalno uređene etno sobe do raznog alata, suđa, razne opreme i predmeta koje je nekad svako zagorsko kućanstvo koristilo u svakodnevnom životu. Uz to ih je Podsečki  upoznao i s biljnim svijetom i životinjama, koje obitavaju na tom području, s naglaskom na zgodnu priču o dabrovima, koji nedaleko od etnoimanja imaju svoje stanište.
Etnosredina Podsečki već je godinama redovita destinacija školskih i vrtićkih skupina, koje dolaze razgledati zbirku etnoloških predmeta iz zavičajne zbirke i provesti nekoliko zabavnih, ali i poučnih sati u očuvanoj prirodnoj sredini.
Podsečki, pak, ističe da ovakve programe provodi (i) u sklopu programa Dolinom Bednje, u koji je uključena bednjanska Udruga umirovljenika sa srodnim udrugama. Nova skupina radoznalih malih posjetitelja, ovoga puta iz Zagreba, svoj je dolazak na etnoimanje najavila u svibnju. (bednja.hr)

Povezani Članci

Close