IzdvojenoObrazovanjeVijesti

ŠKOLSKI KNJIŽNIČARI Županijsko vijeće u Kamenici – stručna predavanja i upoznavanje s kameničkom poviješću i tradicijom

Stručna predavanja, radionica izrade logožara, šetnja do kapele Majke Božje Snježne ...

Kamenica – Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica ugostila je knjižničare Varaždinske županije, koji su u školi održali stručno usavršavanje prema svojim, a poseban program pripremili su im i domaćini iz kameničke škole.

Skup je nosio naziv ‘Poslovi školskog knjižničara’, a teme predavanja bile su „Knjižnica kao gnijezdo knjige“, Danica Pelko, Osnovna škola Donja Stubica, „Obrada serijskih publikacija u metelu“, Danko Tkalec, Point Varaždin, Edukacija o unosu podataka u Sustav elektroničkog prikupljanja podataka o poslovanju knjižnica – dvojbe i rješenja, Andrea Toljan, Matična služba, Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“, Varaždin, Izložbene aktivnosti u školskoj knjižnicipredavanje i primjer dobre prakse, Jasminka Horvatić-Bedenik, I. Gimnazija, Varaždin, Tulum s(l)ova – primjer dobre prakse, Marinela Marčetić, I. Gimnazija, Varaždin  te Kameničke perspektive, Emina Husnjak, OŠ Ivana Rangera, Kamenica

Andrea Toljan iz Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” Varaždin je kao voditeljica Matične službe, knjižničare upoznala s novinama u online sustavu za prikupljanje podataka iz svih knjižnica Hrvatske.

Emina Husnjak, knjižničarka iz kameničke škole upoznala je kolege s tradicijom školske zadruge, priredila dječju demonstraciju izrade logožara i upoznala ih s kameničkom poviješću, a u tom dijelu programa knjižničari su prošetali i do obližnje kapelice Majke božje Snježne.

Stručna usavršavanja knjižničara u Hrvatskoj provode se na nacionalnom, međužupanijskom i županijskom nivou, a ovo je bilo prvo županijsko vijeće u godini.

Boravak u Kamenici, a posebice gostoprimstvo domaćina, knjižničarima je ostao u ugodnom sjećanju.

Foto: OŠ Kamenica

Tags

Povezani Članci

Close