IzdvojenoKulturaVijesti

Skupština Ivanečkog kluba kolekcionara; 2017. godina ispunjena aktivnostima, i za 2018. ambiciozan i opsežan plan

Klenovnik – U objektu Seoskog turizma “Grešna pilnica” u Klenovniku održana je godišnja skupština Ivanečkog kluba kolekcinara.

Skupštini je nazočilo 18 od 25 članova kluba, te gosti iz udruga s kojima klub surađuje, a na dnevnom redu bila su Izvješće o radu u 2017. godini, kao i Plan i program rada u 2018.

U opširnom Izvješću o radu u 2017. kojeg je iznijela tajnica kluba, Anica Bukovec, od brojnih aktivnosti izdvajamo objavljivanje 11. broja “Ivanečke škrinjice”, potom redovne postave izložaba u ivanečkoj Pošti i izlogu Chibo centra, pa izložbu „Narodne nošnje našeg zavičaja i ostalih djelova Hrvatske“ povodom dana grada Ivanca, kojom prigodom je tiskan i deplijan, te projekt „Razglednice Ivanca i okolice – nekad i sad“.

Također, klub je sudjelovao i na projektima i aktivnostima u organizaciji drugih udruga, poput “Margetja u Margečanu”, “Zeljarijade” u Vidovcu te na manifestacijama koje organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec, a na kojima je, kako je istaknuto, posebno aktivan bio član Martin Lukavski.

Nakon Izvješća o radu, podnijeto je i Financijsko izvješće, u kojem je navedeno da su glavni izvori financiranja rada kluba grad Ivanec, donatori, te sami članovi, kako svojim volonterskim radom, tako i uplatama članarina.

U planu za 2018. je objavljivanje 12. broja časopisa “Ivanečka škrinjica”, potom organizacija jedne veće izložbe povodom Dana grada Ivanca, te nastavak izlaganja kolekcija članova kluba u Pošti i Chibo centru, izrada prigodnih razglednica, pa vitrina i mapa za izlagatelje, pa nastavak suradnje s drugim udrugama, te izlet-posjet nekom značajnom povijesnom lokalitetu u Hrvatskoj.

Sva su izvješća prihvaćena jednoglasno.

Pod točkom ostalo, Božena Carević predložila je da se onima koji pomažu u radu kolekcionara dodijele zahvalnice, te potaknula na razmišljanje o provedbi aktivnosti na osiguravanju prostora.

Oba su prijedola skupštinari podržali, kao i onaj predsjednika Darka Fodera o prijemu u klub Suzane Jagić, kojoj je to, kako je napomenula u zahvali, logičan slijed događanja, s obzirom da već dugo surađuje s klubom.

Predsjednik Foder pripomenuo je kako se svi zainteteresirani mogu mogu pridružiti radu kluba, koji svoje redovne sastanke održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Gustav Krklec” u Ivancu, svakog prvog četvrtka u mjesecu od 18 sati.

U završnom dijelu obratili su se i gosti, Marijan Pavleković, predsjednik Varaždinskog kluba kolekcionara, potom Ivana Karpov, predsjednica Udruge građana “Margareta” iz Margečana, te Ljudvek Cikač, potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, koji su, redom, pohvalili rad kluba, zahvalili na dosadašnjoj suradnji, te izrazili želju za njezinim nastavkom i u netom započetoj, 2018. godini.

Po završetku službenog dijela, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu.

Povezani Članci

Close