InfoOstalo

Slijedi toplije i južina, a Božić će rijetko gdje biti bijeli, Vakula je rek’o

Zagreb – Zoran Vakula, glavni HRT-ov meteorolog, izjavio je u Studiju 4 HTVA -a na prvi dan zime da je zimski ugođaj bio više prošlih dana, nego što će to biti idućih dana.

Idući tjedan bit će mnogima teško podnošljiv, jer od ponedjeljka kreće južina i toplije vrijeme. Još će i sutra ujutro biti relativno hladno. Temperatura s minusima bit će na kopnu, pa i na dijelu Jadrana, kazao je Vakula.

Govoreći o snježnom Božiću Vakula je rekao da u nizinama Hrvatske gotovo svaki četvrti ili peti Božić ima snijega – ili pada ili je na tlu.

U zimskim radostima na snijegu moći ćete uživati među ostalim i na Sljemenu i na Zavižanu. Iako će snijeg kopniti posvuda, umjetnoga će sigurno biti na Sljemenu, naglasio je.

Najnovije dugoročne prognoze potvrđuju one dosadašnje, a to je da će cijela zima biti iznadprosječno topla. No, vrlo vjerojatno ćemo imati u idućim mjesecima, kao i u ovome mjesecu skokovite promjene temperature tako da ćemo imati hladnija i toplija razdoblja, ali će ta toplija biti češća i dugotrajnija od ovih hladnijih, kazao je Vakula.

Izvor: hrt.hr

Povezani Članci

Close