HumanostInfoIzdvojenoUdruge

SOLIDARNOST NA DJELU 2019. „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ – završena humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju školskog pribora, odjeće i obuće za djecu iz obitelji u stanju socijalne potrebe i/ili u riziku od siromaštva

U akciji je sudjelovalo 7 od 9 osnovnih škola s područja bivše Općine Ivanec, obje srednje škole, brojni poslovni subjekti, građani-pojedinci, Zdravstvene ustanove i javne službe

Nakon gotovo dva mjeseca okončana je 47. velika humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu pod sloganom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.

Akcija je u organizaciji GDCK Ivanec trajala od 10. listopada do 30. studenoga 2019. godine.

Akcija je s datumom 10.10.2019. započela na području čitave RH i provedena je od strane svih društva Hrvatskog Crvenog križa, pa tako i GDCK Ivanec.

Akcija je bila odobrena od Ureda državne uprave Varaždinske županije, pod oznakom OSTALE HUMANITARNE AKCIJE U SMISLU ZAKONA O HUMANITARNOJ POMOĆI i za istu je bio otvoren poseban transakcijski račun: IBAN: HR062360000134136.

Glavni CILJ akcije bio je ublažavanje ili sprečavanje mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanje odjeće, obuće i uvjeta školovanja za djecu iz obitelji u socijalnoj potrebi i/ili u riziku od siromaštva. GDCK Ivanec ima oko 100-tinjak djece u potrebi u svojoj evidenciji.

Planirani partneri koji su bili pozvani na suradnju u ovogodišnjoj akciji Solidarnosti bili su mnogobrojni, te se većina i uključila. Nažalost, ne svi.

Slijedom navedenog, kroz akciju je prodajom novčanih bonova zahvalnosti prikupljen iznos od 16.014,70 kn.

U akciji je sudjelovalo 7 od 9 osnovnih škola: Bednja, Klenovnik, Donja Višnjica, Kamenica, Radovan, Maruševec, Donja Voća.

Sudjelovale su obje srednje škole Ivanec i Maruševec.

Zdravstvene ustanove i javne službe Služba za plućne bolesti i TBC Klenovnik, HEW Ivanec, Ivančica d.d., ITAS-Prvomajska Ivanec, Kaznionica u Lepoglavi, Odgojni dom Pahinsko Ivanec. Dječji vrtići: Ivančica Ivanec, Bambi Ivanec, Runolist, Lepoglava, Latica Klenovnik, Čarolija Bikovec. Kao što je ranije spomenuto, akciji su pridonijele i pojedinačne donacije građana sa ukupno prikupljenih 2.493,60 kn.

Neposredni korisnici prikupljenih novčanih sredstava bit će obitelji u socijalnoj potrebi i/ili riziku od siromaštva, koji udovoljavaju sljedećim kriterijima: obitelji s djecom korisnici zajamčene minimalne naknade preko CZSS Ivanec; obitelji  s troje i više djece s ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od 6.470,00 kn; jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji djece od 0-18 god.s ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od 3.750,00 kn; te djeca u riziku od siromaštva koja se nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima prema evidenciji GDCK Ivanec, ukupno 100-tinjak djece.

Kako je akcijom bilo planirano prikupiti 20.000,00 kn, GDCK Ivanec će potrebnu razliku financijskih sredstava radi realizacije akcije u cijelosti odnosno omogućavanja kupnje odjeće/obuće i zadovoljavanja ostalih potreba za obitelji s djecom, izdvojiti odlukom Odbora.

Crveni križ Ivanec zahvaljuje svima koji su se uključili u humanitarnu akciju „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ te svojim doprinosom pomogli u ostvarivanju cilja Hrvatskog Crvenog križa!!!

Tags

Povezani Članci

Close