SportVijesti

SPORTSKI PLES Plesni klub Ivančica na Svjetsko prvenstvo ESDU Dance Star s čak četiri plesne točke

Opatija – U Centru Gervais u Opatiji održao se ESDU Dance Star Croatia kvalifikacijski turnir na kojemu se natjecalo više od 2000 plesača u 445 plesnih točaka (suvremeni ples, jazz, balet, hip hop).

Plesni klub Ivančica natjecao se sa 7 koreografija i 57 plesača i ostvario odlične rezultate.

Naime, prva mjesta osvojili su Jazz formacija minići (koreografija/pjesma It’s oh so quiet) i Lyrical grupa seniori (Everybody’s got to learn somethime), a drugoplasirani u svojim kategorijama bili su Lyrical grupa juniori (Photograph) i Commercial dance formacija seniori (Somebody to love)

 

Treće mjesto osvojila je Lyrical formacija djeca (Beautiful thing), a četvrto Jazz grupa juniori (Habanera)

Kako je ovo bio kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo ESDU Dance Star koji će se održati u Poreču od 23. do 27. svibnja ove godine, Plesni klub Ivančica se kvalificirao na svjetsko prvenstvo sa čak četiri plesne točke od ukupno njih sedam.

Tako je na prestižnu A ligu plesnog turnira plasman ostvarila seniorska lyrical grupa, a u B ligi plesnog turnira natjecat će se jazz formacija minići,seniorska open grupa i lyrical formacija djeca.

Osim u Hrvatskoj, kvalifikacijski turniri će se još održati i u Južnoafričkoj Republici, Brazilu, Filipinima, Italiji, Rusiji, Austriji, Bugarskoj, i još nekim državama.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close