InfoIzdvojenoUdruge

Sportski susreti i 21. obljetnica UDVDR Varaždinske županije; Ivanec drugi u potezanju užeta i treći u nogometu, Klub Bednja treći u šahu

Varaždin – U Memorijalno – rekreacijskom centru u Varaždinu održani su 21. Sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije te obilježena 21. obljetnica postojanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.

Sportskim susretima prethodilo je odavanje počasti prvom hrvatskom  predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, te poginulim, nestalim i preminulim braniteljima u čiju su čast u kapelici Svetog Jurja delegacije braniteljskih udruga, Varaždinske županije i Grada Varaždina zapalile svijeće, a održana je i kratka prigodna molitva.

Svečanosti otvaranja nazočilo je više od 100 branitelja, sudionika sportskih susreta, zatim obitelji poginulih branitelja, predstavnika braniteljskih udruga, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i drugi.

U uvodnom dijelu predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić zahvalio se svima na dolasku te nakon pozdravnog govora, povodom Dana udruge uručio plakete za doprinos u promicanju njezina rada.

Tako su plaketom nagrađeni župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, kojima se Družinić zahvalio na pomoći kod uređenja braniteljskog Memorijalno – rekreacijskog centra.

branitelji-zupanijske-16-2

Od hrvatskih branitelja, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, za nesebičan doprinos u radu i promicanju ciljeva udruge, plakete su primili Juraj Kumrić iz Maruševca, Džon Šinjori iz Varaždinskih Toplica, Stjepan Nikolaus iz Ludbrega, Zvonko Jagec iz Varaždina, Ljudvek Cikač iz Ivanca te general Izidor Češnjaj.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš naglasio je ključnu ulogu branitelja u oslobađanju Varaždina i cijele Hrvatske, te se zahvalio na plaketi rekavši da je ugodno iznenađen ovim priznanjem koje će dobiti posebno mjesto među svima koje je primio. Habuš je najavio nastavak suradnje s braniteljskim udrugama.

branitelji-zupanijske-16-7

Ugodno iznenađenje dodjeljenom mu nagradom nije skrivao niti župan Štromar koji je također rekao da se uspješna suradnja nastavlja najavivši kako će prva od aktivnosti, asfaltiranje sportskog terena Memorijalno – rekreacijskog centra, biti napravljena već za nekoliko dana. Štromar je pohvalio aktivnosti braniteljskih udruga koje su se, prema njegovim riječima, intenzivirale unatrag 2-3 godine. Zaželjevši svima uspjeh u sportskim natjecanjima uz fair-play igre je proglasio otvorenima.

Nakon otvaranja igara dvadesetak se ekipa sastavljenih od članova Ogranaka i Klubova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata s područja Varaždinske županije natjecalo u pet disciplina; nogometu, potezanju užeta, šahu, streljaštvu i belotu, a rekreativno se igrao pikado, kartao belot i kuglalo na visećoj kuglani.

branitelji-zupanijske-16-4

Pobjednik turnira u nogometu je Klub Sračinec, drugo mjesto osvojio je Ogranak Varaždin, treće mjesto pripalo je Ogranku Ivanec, a četvrto Klubu Visoko iz Ogranka Novi Marof.

branitelji-zupanijske-16-3

Pobjednik u disciplini potezanje užeta je Ogranak Maruševec, drugo mjesto pripalo je ekipi Ogranka Ivanec, a Maruševec je bio najbolji i u šahu, gdje je drugo mjesto osvojio Klub Jalševec iz Ogranka Varaždinske Toplice, a treće Klub Bednja, koji djeluje pri Ogranku Ivanec.

branitelji-zupanijske-16-5

Pobjednik u streljaštvu bila je ekipa Ogranka Varaždin, drugo mjesto osvojio je Ogranak Ludbreg, treće Klub Petrijanec iz Ogranka Varaždin, a strijelci iz Ogranka Ivanec osvojili su 7. mjesto.

Tri najbolje plasirane ekipe po sportovima primile su pokale.

branitelji-zupanijske-16-6

Pobjednici natjecanja u belotu su par Ivo Loborec / Mario Horvat iz Noovg Marofa, drugo mjesto osvojio je par Zdravko Bačani / Krunoslav Vuković iz Ludbrega, treće Zdravko Ciglar i Boris Šumiga iz Maruševca, a četvrto Damir Štefulj i Rajko Ćus iz Varaždina.

Povezani Članci

Close