InfoIzdvojenoUdruge

Sportski susreti UDVDR Varaždinske županije – Ogranak Maruševec apsolutni pobjednik, Ivanec drugi u potezanju užeta i u nogometu

Varaždin – U Memorijalno – rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu održani su 22. Sportski susreti dragovoljaca i veterana te je obilježena 22. obljetnica postojanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.

Sportskim susretima prethodilo je odavanje počasti poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom  predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u čiju su čast u kapelici Svetog Jurja delegacije braniteljskih udruga zapalile svijeće i prigodno se pomolilo.

Svečanosti otvaranja nazočilo je više od 100 hrvatskih branitelja, članova udruge, gostiju, uzvanika i predstavnika braniteljskih udruga.

U uvodnom dijelu nazočne su pozdravili predsjednik i potpredsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić i Ljudvek Cikač, zahvalivši se svima na dolasku uz želju da sportske igre proteknu u duhu fair – playa.

Od gostiju obratili su se Marin Bašić, direktor Parkova d.o.o, jednog od važnijih donatora udruge, zatim Stipo Tunjić iz Ureda državne uprave Varaždinske županije, te Snježana Hunjet, koja je u svojstvu izaslanice ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, otvorila sportske susrete.

Tijekom ceremonije otvaranja susreta dodijeljene su i zahvalnice zaslužnim članovima udruge; Vladimiru Milavecu iz Petrijanca, Draženu Gečeku iz Ivanca, Željku Benčiću iz Maruševca, Zdravku Maltarskom iz Varaždinskih Toplica, zatim Rajku Ćusu iz Varaždina, koji je i donator udruge, te Marinu Bašiću, direktoru Parkova d.o.o.

Nakon otvaranja, tridesetak se ekipa sastavljenih od članova Ogranaka i Klubova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata s područja Varaždinske županije natjecalo u četiri športa; malom nogometu, potezanju užeta, šahu i streljaštvu, a rekreativno se igrao pikado, kartao belot i kuglalo na visećoj kuglani.

Pobjednik turnira u malom nogometu je Ogranak Maruševec, drugo mjesto osvojio je Ogranak Ivanec, treće mjesto pripalo je Ogranku Varaždin, a četvrto Klubu Sračinec.

Pobjednik u disciplini potezanje užeta također je Ogranak Maruševec, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Ogranka Ivanec, treće Sračincu, a Maruševec je bio najbolji i u šahu, gdje su drugo mjesto osvojile Varaždinske Toplice.

Pobjednik u streljaštvu bila je ekipa Ogranka Varaždin, drugo mjesto osvojio je Ogranak Ludbreg, treće Klub Gornji Kneginec, a strijelci iz Ogranka Ivanec osvojili su 7. mjesto.

Maruševec je bio najbolji i u belotu, drugo mjesto osvojila je udruga 104. Brigade HV, a treće Klub Gornji Kneginec.

I u kuhanju gulaša najbolji je bio tim Ogranka Maruševec, drugo mjesto osvojio je Gornji Kneginec, treće Jalševec, četvrto Varaždin, a peti je bio Ivanec.

U elektroničkom pikadu prvo mjesto osvojila je Višnja Kunić, drugo Jasna Šest, a treće Nadja Korotaj, dok je pobjednik u disciplini viseća kuglana bio Zlatko Požgaj, ispred drugoplasiranog Zdravka Kopreka i trećega Dražena Hainža.

Tri najbolje plasirane ekipe po disciplinama primile su pokale, a najbolji pojedinci u rekreativnim disciplinama diplome.

Po završetku natjecanja, nastavljeno je druženje okupljenih uz ručak koji su sami pripremili.

Povezani Članci

Close