IzdvojenoSportVijesti

Sportsko-rekreativne igre za osobe sa invaliditetom – Varaždinska županija druga u Hrvatskoj, Jurica Putarek i Ivica Bregović dio pobjedničkog tima u elektroničkom pikadu

Poreč – U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Poreču su održane Sportsko-rekreativne igre državne razine za osobe sa invaliditetom.

Natjecanje se odvijalo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u disciplinama elektronički pikado, viseća kuglana i bočanje.

Varaždinsku županiju predstavljalo je 18 natjecatelja, a među njima i dva člana ivanečke udruge invalida ILO, Jurica Putarek i Ivica Bregović koji su se natjecali u disciplini elektronički pikado i okitili naslovom ekipnih prvaka, dok je Ivica Bregović osvojio naslov državnog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji.

U elektroničkom pikadu natjecanje se odvijalo u igri high score, tri serije po 10 bacanja. Kod muškaraca ekipnim državnim prvakom okitila se Varaždinska županija, 2. mjesto osvojila je Karlovačka županija, a 3. mjesto pripalo je Zadarskoj županiji.

U pojedinačnoj konkurenciji naslov prvaka osvojio je predstavnik naše županije Ivica Bregović, član ivanečke udruge sa 1940 bodova, 2. mjesto osvojio je Nebojša Bogunović iz Daruvara sa osvojenih 1790 bodova a 3. mjesto pripalo je Ivanu Kneževiću iz Našica sa 1758 bodova.

U disciplini CP (cerebralna paraliza) naslov državnog prvaka pripalo je također našem predstavniku, Varaždincu Krunoslavu Pavlincu.

Kod žena predstavnice Varaždinske županije osvojile su 2. mjesto.

U disciplini viseća kuglana Varaždinska županija također se okitila ekipnim i pojedinačnim naslovima državnih prvaka.

Pojedinačni prvak države je Ivan Jagić iz Ludbrega, a viceprvak također predstavnik naše županije Krunoslav Pavlinec iz Varaždina.

U disciplini bočanje predstavnici Varaždinske županije osvojili su 2. mjesto, a u kategoriji CP (cerebralna paraliza) Varaždinska županija zauzela je 4. mjesto.

Za sveukupni poredak zbrajale su se sve discipline, te je tako naša, Varaždinska županija, osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku, a naslov i prijelazni pokal pripao je Koprivničko – križevačkoj županiji.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close