InfoIzdvojenoUdruge

Središnji odbor UDVDR Ogranak Ivanec analizirao provedene aktivnosti te najavio nadolazeće – glavna je prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara Neispričana priča“ 22. ožujka u Kinu Ivanec

Ivanec – Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je svoje redovno zasjedanje na kojem su se razmatrale provedene aktivnosti u jednomjesečnom, te utvrdili detalji onih u nadolazećem periodu.

S obzirom da se neke od aktivnosti provode u suradnji sa HVIDRA – om Ivanec, sjednici je nazočio i njezin član predsjedništva Darko Bregović.

Od proteklih aktivnosti istaknuto je obilježavanje sjećanja na preminulog tajnika, pripreme za prijave programa na natječaje Ministartsva hrvatskih branitelja i drugih državnih i lokalnih institucija te obilježavanje 19. obljetnice postojanja Ogranka.

Naglašeno je kako će se u programima, uz obilježavanje sjećanja na poginule kolege, putem stručnih predavanja i tribina prilagođenih njihovu uzrastu, prioritet dati radu sa školskom djecom u svrhu njihove edukacije i bolje informiranosti o Domovinskom ratu.

Od aktivnosti koje su u pripremi, ključna u narednom periodu je prikazivanje filma „Ovčara – Neispričana priča“, koje će se održati 22. ožujka u 19 sati u Kinu Ivanec. Na tom projektu, uz UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRA – u Ivanec, surađuju još i Sinidikat policije MUP – a RH, Grad Ivanec i Pučko otvoreno učilište Đuro Arnold Ivanec.

Ulaz za sve zainteresirane građane bit će slobodan.

Nadalje, donesen je prijedlog obilježavanja 24. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša u Prigorcu, kojeg tradicionalno, 3. godinu zaredom, UDVDR Ogranak Ivanec provodi u suradnji s tamošnjom Udrugom građana.

Ove godine održat će se u nedjelju, 23. travnja, a sadržavat će odavanje počasti Magašu na njegovom grobu u Varaždinu, zatim Svetu misu, tribinu za djecu i odrasle, tradicionalni nogometni ogled mještana Prigorca i hrvatskih branitelja, te stolnoteniske turnire za djecu i djecu.

Također, utvrdila su se imena troje studenata, djece hrvatskih branitelja s područja Općina Klenovnik i Donja Voća koja će tijekom 2017. i 2018. godine biti uključena u provedbu projekta „Darujmo djecu hrvatskih branitelja računalnom opremom“ kojeg provodi središnjica udruge u Zagrebu.

Vezano na održavanje sastanka sa Centrom za socijalnu skrb na temu ‘Pomoć hrvatskim braniteljima slabijeg imovnog stanja“, kojeg su prije dva mjeseca inicirali Centar za socijalnu skrb Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, dogovoreno je da će izaslanstvo predsjedništva Ogranka tijekom narednom tjedna s nadležnima u Centru dogovoriti termin njegova održavanja.

Povezani Članci

Close