InfoUdruge

Središnji odbor UDVDR Podružnice Varaždinske županije analizirao aktivnosti u lipnju i nastavio pripreme za nadolazeće

Varaždin – Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije na svojoj je 5. ovogodišnjoj sjednici analizirao aktivnosti provedene tijekom lipnja, te nastavio s pripremama za neke koje prestoje u narednom razdoblju.

Predsjednik Branko Družinić iznio je kratko izvješće o održanim 21. Županijskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te izrazio zadovoljstvo njihovom organizacijom i provedbom, s čime su se složili predstavnici Ogranaka i Klubova čiji su članovi sujdelovali na susretima.

Bilo je to ujedno izlučno natjecanje za 21. Državne susrete dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji će se početkom jeseni održati u Karlovcu i za koje su pripreme u tijeku.

branitelji-zupanija-sastanak-srpanj-16-1

U analizi provedenih aktivnosti iz Ogranka Ivanec naveli su njih nekoliko, poput sudjelovanja u obilježavanju pogibije Željka Biškupa, zatim obilježavanja Dana državnosti, izložbe fotografija i novca upriličene povodom Dana grada Ivanca, a istaknuto je i zadovoljstvo što je Gradsko vijeća Grada Ivanac prihvatilo prijedlog Podružnice i Ogranka te Željku Đurinu, potpredsjeniku Ogranka Ivanec dodjelilo godišnju nagradu – zahvalnicu za doprinos u radu braniteljskih udruga.

Od nadolazećih aktivnosti istaknute su pripreme za turnir sjećanja na poginule branitelje iz Ivanca te obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, kao i suradnju sa ostalim ivanečkim braniteljskim udrugama na organizaciji 11. Memorijalnog turnira sjećanja na hrvatske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustićam i Stjepana Vusića, poginule u obrani Vukovara.

Iz susjednog Ogranka Maruševec istaknuli su obilježavanje 20. obljetnice postojanja, te skoro premijerno predstavljanje javnosti dokumentarnog filma o ulozi branitelja maruševečkog kraja.

U završnom dijelu sastanka predsjednik Družinić je izvijestio kako se uskoro očekuju rezultati natječaja Ministarstva branitelja, kojih je UDVDR Varaždinske županija i ove godine prijavio najviše, njih ukupno jedanest.

Isto tako, Družinić je naveo da je održan sastanak Radnog odbora za pripremu proslave Dana branitelja Varaždinske županije i 25. obljetnice oslobođenja Varaždina, čija će se centralna svečanost održati 22. rujna, a detalji biti dogovoreni na predstojećim sastancima tog odbora.

Povezani Članci

Close