IzdvojenoObrazovanjeVijesti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Lea Čiček Lepoglavec i Ema Hranić ‘ulovile’ broj PI

Kroz 12 zadataka bilo je potrebno pronaći odgovore na tražena pitanja, da bi 'Lov na priču o broju PI' bio završen rješavanjem Kahoot kviza

Ivanec – Srednja škola Ivanec prigodno je obilježila ‘3.14 dan’ ili ‘PI DAN’, kojim povodom se u matematičkim učionicama, te u holu škole nalazio ‘Lov na priču o broju PI’, kojeg je organizirao i proveo Aktiv nastavnika matematike.

Kroz 12 zadataka bilo je potrebno pronaći odgovore na tražena pitanja, da bi ‘Lov na priču o broju PI’ bio završen rješavanjem Kahoot kviza, koji su pripremile učenice 4.G3 razreda Arijana Ribić, Daria Gladović, Sonja Kostanjevec, Helena Županić, Antonia Grabar i Ivana Gal.

Pobjednice natjecanjasu Lea Čiček Lepoglavec i Ema Hranić iz 2.G2 razreda, drugoplasirani su Anja Matole i Antonio Eršegović iz 3.G2, a treće mjesto osvojile su Ivana Dukarić i Petra Murić iz 4.G3.

Najbolji su osvojili kupone za pizzu, te petice iz matematike.

Organizatori zahvaljuju svim učenicima koji su sudjelovali u ‘lovu’ na broj PI te tako doprinijeli popularizaciji toga dana, koji se obilježava jer je njegova vrijednost zaokružena na dvije decimale i iznosi 3.14, te je iz tog razloga 14. ožujak određen kao dan broja Pi.

Također, 14. ožujka 1879. rođendan je velikog fizičara Alberta Einsteina.

Tags

Povezani Članci

Close