IzdvojenoObrazovanjeVijesti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Obilježen Europski dan jezika – 35 polaznika DSD nastave primilo diplome

Uz Europski dan jezika, prigodno je obilježen i Tjedan cjeloživotnog učenja

Ivanec – Aktiv stranih jezika i učenici – polaznici DSD nastave (Deutsches Sprachdiplom), i ove su godine pripremili program povodom obilježavanja Europskog dana jezika, koji se na inicijativu Vijeća Europe od 2001. godine obilježava 26. rujna.

Kao što je u programu, kojeg su vodile Anja Matole i Simona Hudoletnjak rečeno, učenje jezika ne događa se samo na nastavi i samo u školi.

Uz Europski dan jezika, prigodno je obilježen i Tjedan cjeloživotnog učenja čiji je cilj promicanje kulture učenja i poticanje osobne motivacije za učenjem i razvijanjem raznih znanja i vještina potrebnih za život u suvremenom društvu.

To se postiže kroz kulturno-umjetničke, ali i mnoge druge aktivnosti, a važnost učenja stranih jezika kroz cijeli život jedna je od njih.

Učenica 2. G2 Magdalena Bregović govorila je o DSD izletu u Gradišće, prikazan je kratki film “DSD direkt” kojeg su u okviru DSD nastave snimili učenici prošlogodišnjih trećih razreda, a prikazana je i snimka predstave “Lessings Ringparabel einmal anders” koju su izveli polaznici Literarno-scenske izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika, s kojom su u lipnju nastupili na 19. međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku u Osijeku.

Za glazbeni ugođaj pobrinule su se školske ‘zborašice’ koje su u uvodu otpjevale Abbinu Chiquititu, potom Amanda Pernek koja je uz gitaru otpjevala pjesmu “All mein ich” kojom je prošle godine nastupila na natjecanju “Max sucht den superstar”, te Marta Strmečki koja je otpjevala pjesmu “At last”.

Na samom završetku program, 35 učenika, polaznika nastave DSD-a ,primilo je diplome koje im je uručila savjetnica za DSD u Varaždinskoj županiji Birgit Chrzon-Schamaun.

Srednja škola Ivanec
Foto: Srednja škola Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close