InfoIzdvojenoObrazovanje

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju – Škole, preuzmite nove inovativne kurikulume!

Kurikulumi i materijali za nastavnike izrađeni su u sklopu EU projekta „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“ koji se provodi od 30. studenog 2017. do 30. studenog 2019. godine

Na web stranici Srednje škole Ivanec na adresi www.ss-ivanec.hr  sve zainteresirane obrazovne ustanove mogu slobodno preuzeti nove kurikulume i priručnike za nastavnike za fakultativne predmete Njemački jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju, Engleski jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju i Talijanski jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju.

Kurikulumi i materijali za nastavnike izrađeni su u sklopu EU projekta  „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“ koji se provodi od 30. studenog 2017. do 30. studenog 2019. godine.

Novi fakultativni predmeti su u Srednju školu Ivanec uvedeni školske godine 2018./2019., a učenici su u sklopu stranih jezika učili o toleranciji, poštivanju različitosti  te o drugim kulturama kroz zabavu i rješavanje interesantnih zadataka. Iskustva učenika i nastavnika s novim fakultativnim predmetima su pozitivna.

„Na ovaj način učenici nisu učili samo talijanski jezik, već su se upoznali i s kulturom, geografijom i teritorijalnim ustrojem te zemlje kroz njima bliske digitalne oblike učenja što ih čini motiviranijima i zainteresiranijima za gradivo“, rekla je Alma Delija, prof. engleskog i talijanskog jezika.

Emilija Leskovar, profesorica engleskog jezika je naglasila: “Jako sam zadovoljna. Djeca su željela još više sati nastave, jer su se za pohađanje predmeta javili oni koje to interesira. Bile su im zanimljive upravo  teme koje smo obrađivali i činjenica da nije bilo klasičnog načina rada.“

U sklopu projekta osmišljena je i  provedena i izvannastavna aktivnost pod nazivom Scenska grupa iz njemačkoga jezika čiji je voditelj bio prof. Vlado Zagrajski:„Radili smo pripremu za nastup na showu Max suchtden Superstarna njemačkom jeziku, na kojem smo i nastupili. Također, nastupili smo i na Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku u Osijeku gdje smo izveli predstavu na njemačkom koju smo pripremili tijekom provođenja izvannastavne aktivnosti.Djeca su redovito dolazila na aktivnost, čak i popodne i subotom, bili su motivirani.

Imali smo više posla i obveza jer je trebalo mnogoviše istraživanja, kreativnosti i diskusije nego na klasičnoj nastavi. Zadovoljan sam jer su učenici odlično reagirali, a uloženi trud se isplatio kroz ostvarene rezultate i zadovoljstvo samim načinom rada.“

Projekt „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“ se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan je  807.967,46 kuna a uz Srednju školu Ivanec u njemu kao partneri sudjeluju Srednja škola Krapina, Srednja škola Zlatar  te Upravna škola Zagreb kao vodeći partner.

Tags

Povezani Članci

Close