InfoIzdvojenoUdruge

ŠTAFETA SMRTI Potresni dokumenatrac o zbivanjima kod Marinaca u jesen 1991. prikazuje se u Kinu Gaj u Varaždinu

Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili

Varaždin – U organizaciji udruga proisteklih iz Domovisnkog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin 18. listopada 2018. (četvrtak) u 18 sati u kino-dvorani Gaj održat će se premijera filma „Štafeta smrti“ redateljice Nade Prkačin.

Dokumentarni film „Štafeta smrti“ podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca.

Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević.

Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici „štafete smrti“.

Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.

Uvod u ovu dramatičnu priču ispripovijedat će živi akteri događaja Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, a glazbenim točkama u priču će uvesti tamburaški sastav „Biseri“ Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Varaždin.

Ulaz je slobodan.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close