InfoIzdvojenoPolitika

ŠTEFANKO ODGOVARA BATINIĆU “Nakon što ste 20 godina gajili politiku neprijateljstva i huškanja prema HDZ-u, sada s njima sadite tikve”

Pozvani smo na „operativnu obradu“, ali ne od Vaše strane. Jer se ne sjećam kad ste me nazvali u ovih godinu i pol od početka mandata. Naravno, to je učinio Vaš zamjenik, koji je u stvari siva eminencija Ivanca

Ivanec – Jučer u jutarnjim satima iz Grada Ivanca stiglo je priopćenje za medije, odnosno reakcija ivanečkog gradonačelnika Milorada Batinića na nedavno javno nezadovoljstvo koje su izrazili Reformisti prilikom izglasavanja proračuna za 2019. godinu.

U svojem priopćenju Batinić je spomenuo i bivšeg gradskog vijećnika Marijana Štefanka, čiji je odgovor danas pristigao na adresu naše redakcije.

Priopćenje gospodina Štefanka prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gospodine Batiniću,

moram priznati da sam ostao malo zatečen Vašim priopćenjem, jer definitivno odstupa od dosadašnjih koje Vas prikazuju kao uglađenog i smirenog političara. Spustili ste se čak na razinu osobnog prozivanja i tračeva, ali i iznošenja neistina.

Vjerojatno vas je razljutila činjenica da Nikola Vidoni i ja nismo htjeli biti paravan za Vašu koaliciju s HDZ-om na lokalnoj razini, kao što je to slučaj na državnoj razini. Sigurno je teško objasniti Vašim članovima i biračima da nakon što ste 20 godina gajili politiku neprijateljstva i huškanja prema HDZ-u, sada s njima sadite tikve.

A sigurno će Vam se obiti o glavu, kao što to kaže stara poslovica. Vi ste primjer političke trgovine i to školski. Sjetimo se samo situacije prije lokalnih izbora 2017. godine i izjava g. Vrdoljaka.

Amandmane sam pisao ja osobno, zajedno s Nikolom i Reformistima. Bili smo koalicijski partneri, pa bi minimum političke kulture bio da smo sudjelovali u njegovom kreiranju. To nije bio  slučaj. Proračun smo prvi put vidjeli u medijima.

Nakon toga smo pozvani na „operativnu obradu“, ali ne od Vaše strane. Jer se ne sjećam kad ste me nazvali u ovih godinu i pol od početka mandata. Naravno, to je učinio Vaš zamjenik, koji je u stvari siva eminencija Ivanca.

Na „operativnoj obradi“ iznijeli ste argumente koji vrijeđaju zdrav razum. „Mještani Prigorca ne mogu dobiti društveni dom jer se gradi cesta, a dvije stvari se ne mogu paralelno odvijati jer to ipak nije Vaše biračko tijelo. Mladima ne možemo pomoći kod rješavanja stambenog pitanja jer ne možemo napraviti pravedne kriterije.“ Zar su to argumenti jednog ozbiljnog gradonačelnika? Toliko o ljudskoj i političkoj korektnosti.

Proračun u kojem se na samopromociju kroz Ivanečke novine troši skoro koliko i na djelatnost Zajednice sportskih udruga Ivanca nismo mogli podržati.

U toj situaciji definitivno ne možemo prepustiti Ivanec Ivančanima. Kojim Ivančanima?”

Marijan Štefanko

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close