InfoKnjiga

STOŽINA Ante Nadomir Tadić Šutra u Županijskoj palači Varaždin predstavlja svoju novu knjigu

U svakom svom stihu pjesnik otrježnjuje svoj narod, budi Hrvate na slavnu prošlost hrvatskih kraljeva i velikana, na ponos, ali i na oprost, pomirbu i humanost

Varaždin – Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma organizira 13. lipnja (četvrtak) u 10 sati u Županijskoj palači u Varaždinu predstavljanje knjige „Stožina“ autora Ante Nadomira Tadića Šutre.

Pjesnička zbirka „Stožina“ izlazi kao kruna 40-godišnjega Šutrinog književnog stvaralaštva.

To je njegova jedanaesta knjiga (s po jedanaest pjesama u svakom od njezina četiri poglavlja).

I u „Stožini“ Šutra ostaje vjeran svom prepoznatljivom domoljubnom iskazu, kojim je obilježeno cijelo njegovo stvaralaštvo.

U svakom svom stihu pjesnik otrježnjuje svoj narod,  budi Hrvate na slavnu prošlost hrvatskih kraljeva i velikana, na ponos, ali i na oprost, pomirbu i humanost, sve sukladno vječnim (humanističkim) vrjednotama i nauku katoličke vjere. Izražavajući tugu i sreću u svim svojim ljubavima i bolima, pjesnik ne propušta jednako pomilovati cijelo hrvatsko biće, od lijepe nam domovine Hrvatske i Herceg Bosne do cijeloga svijeta gdje Hrvati žive.

Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza 1963.

Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu. Piše pjesme i prozu. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske.

Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta.

Izabran je u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.

Objavljivao je poeziju i prozu u dnevnim novinama, tjednicima i periodičnim publikacijama, nastupao na programima radija i televizije u domovini i dijaspori.

Ulaz za sve zainteresirane je slobodan.

Tags

Povezani Članci

Close